Šlapias - aprašymas, buveinė, gyvenimo būdas

Daugelis gyvūnų yra šiek tiek panašūs į kitas rūšis. Tą pačią pastabą taip pat galima pasakyti ir apie tai, kas yra labai panaši į lauko pelę. Ir kas nėra susipažinęs su šios vargšų šeimos išvaizda, kai susitiks su blauzda, jis bus šiek tiek neryžtingas: kaip pelė, bet labai neįprasta, su pailga snukiu, kuris yra labai panašus į vėžį, o uodega yra labai ilgas, kartais daugiau nei mažas veršelis.

Gyvūno išvaizda

Varžtas - paprastas gyvūnas, labai mažas. Jo dydis neviršija 10 cm, svoris nuo 4 iki 17 gramų. Tačiau užpakalinės kojos yra didelės, pėdos ilgis nuo 1 iki 1,5 cm.

Snukis yra pailgos, palaipsniui susiaurėja prie nosies. Akys yra mažos ir apvalios, dantys yra balti. Uodega gali siekti daugiau kaip 7 cm, paprastai arba visiškai plikas, arba gali turėti keletą retų trumpų plaukų.

Plaukai yra aksominiai. Viršutinės dalies spalva visada skiriasi tuo, kad ji yra tamsesnė: tamsiai arba juodai rudi, su apatiniais atspalviais. Jauniems žmonėms spalva yra dviejų spalvų, aiškiai apibrėžta siena: nugara yra ruda, pilvas yra pilkas. Šonuose jau žiemos dėmėje yra rausvos dėmės.

Veislės

Mokslininkai nusprendė šiuos žemę perkeliančius atstovus padalyti į tokias porūšius, ir dabar egzistuoja tokie kankiniai:

  1. Paprastas. Jie yra labiau paplitę nei kiti, užimantys šiaurinės Europos teritoriją, kur klimatas yra saikingas. Jie gyvena ne tik mišriuose ir lapuočių miškuose, bet ir požeminiame, drėgnoje žolėje, krūmuose, kur saulės spinduliai retai įsiskverbia. Dažnai jie apsigyvena gyvenamuosiuose žmonių būstuose, ypač vietose, kuriose yra augalų šiukšlių.
  2. Milžinas. Tai laikoma retomis rūšimis. Kūno ilgis siekia 10 cm, sveria daugiau nei 14 gramų. Anketa yra kūgio formos, ant kurios aiškiai matomos ilgos sidabro vibracijos. Gyvenimo vieta miške pasirenkama spygliuočių ir lapuočių, kalvų šlaituose arba slėniuose. Tai labiau paplitusi Tolimuosiuose Rytuose, Primorskio teritorijoje, Kinijoje ir Korėjoje. Labai pasibjaurėtina, nes diena valgo 2,5 karto daugiau nei sveria. Tačiau jai tai nėra problema, nes žarnyno ilgis, palyginti su kūno ilgiu, yra labai didelis. Be to, ji taip pat teikia pirmenybę sliekams ir kipsyakams kaip maistui, kitos rūšys šio maisto nepripažįsta. Tačiau, esant mažesniam apetitui, jis valgo bestuburius ir kitų graužikų mėsą, skirtingai nei jo kolegos. Reprodukcija vyksta kartą per metus, labai retai du kartus - jei oras ir sąlygos yra palankios. Aktyvesnis, palyginti su kitais, ypač naktį. Mokslininkai šį elgesį priskiria faktui, kad jis maitina sliekus, ieško humuso sluoksnio, kurio biomasę atstovauja kirminai, ir toks maistas nėra skiriamas pagal maistinę vertę. Stiprios mažos kojos gali gerai išpjauti žemę, kad milžiniški raiščiai galėtų greitai pasislėpti į dirvą, net jei paviršius yra suspaustas. Visas procesas yra pagreitintas: gyvūnas kasti su priekinėmis kojomis, o paslėpdamas pusę aktyviai pašalina žemę su užpakalinėmis kojomis.
  3. Mažas Gyvena visoje Europoje, nes kitaip vadinama Europos. Tačiau taip pat jos buveinės yra Sibiras, Tolimieji Rytai, Chukotka, Kirgizija. Ne daugiau kaip 6 cm yra jos kūno ilgis. Uodega taip pat yra labai ilga, bet padengta storais ir ilgais plaukais. Bendra spalva yra šviesiai rausva arba ruda.
  4. Tiny. Tai mažiausias suktuko tipas: matmenys neviršija 5 cm, svoris 4 gramai. Jos akys ir ausys yra tokios mažos, kad jas sunku pastebėti po storu kailiu. Ir uodega, skirtingai nuo kitų porūšių, nėra toks ilgas. Plaukai ant kūno yra trumpi ir aksominiai, o vasarą spalva tampa daug tamsesnė. Buveinių zonos yra miško tundra, miško zonos ir ribinės pelkės teritorijos. Jie gyvena didelėse teritorijose, pradedant nuo Sahalino iki Skandinavijos pusiasalio. Turi nuolat, kartą per dvi valandas valgyti, kitaip ji susiduria su mirtimi. Beveik neįmanoma pastebėti šio trupinio atviroje erdvėje, nes ji juda storoje žolėje arba po kritusių lapų beveik tyliai. Ir žiemą ji gali būti ant paviršiaus, jei dėl šaldytų žemės dirvožemyje negali rasti vabzdžių. Daugelis mylinčiųjų šventės ant mažų skruostų apeina juos, nes jie nejaučia apetito.
  5. Arktis. Sibiro ir Šiaurės Amerikos gyventojas, ypač norintis gyventi tundroje. Žiemą ji yra labai stora, tanki ir lengva vilna, o vasarą ji yra reta ir nepastebima. Bet nuolat spalvos turi tris skirtingus rudos atspalvius.
  6. Alpių. Dėl mažo Ukrainos Raudonosios knygos dydžio, nes ji daugiausia gyvena Karpatuose. Jo pagrindinis skirtumas yra tas, kad jis turi ilgiausią uodegą: ilgis siekia vidutiniškai 7,5 cm, o kailis ant nugaros yra labai tamsus, turi rudą atspalvį, pilvas yra daug lengvesnis.

Gyvenimo būdas ir mityba


Šie gyvūnai gyvena maždaug dvejus metus, tačiau jų gyvensena yra labai aktyvi, juda labai greitai, ir kadangi jų medžiagų apykaita vyksta greitai, žvėriui reikia nuolat valgyti. Dėl to jų miegas trunka ne ilgiau kaip 10 - 15 minučių, nes jie gali atsipalaiduoti 80 kartų per dieną.

Jie gyvena urvuose, bet ne tuose, kuriuos jie iškirko, bet naudoja kitų mažų gyvūnų būstą arba tiesiog įsikuria ant žolės ir kritusių lapų. Gyvūnai yra labai atsargūs, o aktyviausias jo laikotarpis prasideda prieš saulėlydį ir naktį. Bet net ir po pietų, blauzdos skuba palei apvyniojusius vyniojimo takus, ir tai sėkmingai padėjo jos judriosios atkaklios kojos ir akys. Kartais ji naudoja tuos judesius, kurie padarė molius ar peles.

Šis gyvūnas turi silpną regėjimą, todėl gelbėjimui pasireiškia geras jausmas ir kvapas. Ir tamsoje tokia patogi natūrali dovana, kaip echolokacija, padeda orientuotis. Taigi, impulsų pagalba, žiedas turi idėją apie jį supantį pasaulį ir gali rasti maisto. Skirtingai nuo pelių, jie yra vabzdžiai, o dažniausiai maistas yra viršutiniame dirvožemio sluoksnyje. Dieta susideda iš įvairių klaidų, strypelių. Patekimas į sodą, gyvūnas gali sunaikinti daug auginamų augalų kenkėjų - lokių ir lapų vabalas, vikšrai ir žvėriukai, vorai ir tt Jis taip pat valgo paukščių išpylimus ir morkas, sraiges ir millipedus, augalų sėklas.

Valgymo metu blauzdos stovi ant visų kojų. Tačiau kartais turite laikyti grobį, tada tai atlieka priekinės kojos. Norėdami rasti kažką skanaus, jis gali lipti į medį, ypač pritraukiant šilkaverpių kiaušinius. Jei yra konkurentas maistui, netgi didesnis, vargas nebijo puolimo. Valgo mažus gyvūnus, gyvūnas beveik visiškai palieka odą ir kaulus.

Palikuonių reprodukcija

Seksualinis brandumas atsiranda, kai atvyksta naujas šiltas sezonas, o veisimo sezonas trunka ilgai - nuo kovo iki vėlyvo rudens.

Nėštumas trunka iki 4 savaičių, o kūdikių nėra, tačiau yra aktyvus pasirengimas po gimdymo. Būsima motina stato lizdą, suranda saugią vietą akmenų įtrūkiuose arba tarp medžių šaknų aukštoje žolėje. Naudojama statybinė medžiaga, pvz., Lapai ir samanos.

Vaikai gimsta 3–9. Jie yra labai bejėgiai, akli ir nuogūs. Trijų savaičių motina maitina juos tik su motinos pienu. Po dviejų savaičių jie pradeda pjauti ir pamatyti. Ir po 120 - 160 metų gali atgauti palikuonis.

Vaizdo įrašas: shrew (Sorex)

Загрузка...

Žiūrėti vaizdo įrašą: Calling All Cars: Alibi Broken Xylophone Manila Envelopes (Lapkritis 2019).

Загрузка...

Populiarios Kategorijos

Загрузка...