Mažoji Panda - aprašymas, buveinė, gyvenimo būdas

Šviesiai raudonas plaukuotas šeimos narys beveik nieko panašaus į įprastas pandas. Priešingu atveju tai vadinama raudona katė, pagal išorinius duomenis yra panašūs į raccoons. Šie baisūs ir juokingi gyvūnai dažnai yra vaizdo įrašo veikėjai. Jie išsiskiria savo jėga, jie puikiai pakyla ant medžių ir neturi tokio nevargumo, kuris būdingas daugeliui kitų pandų. Šiandieniniame straipsnyje mes apžvelgsime viską, kas turi įtakos šiems pūkainiems tvariniams, susipažinsime su šiomis savybėmis.

Aprašymas

  1. Savo matmenų charakteristikos šie gyvūnai auga šiek tiek daugiau nei naminiai katės, jie gali būti lyginami su Meinkun. Pasak kūno, šeimos atstovai gali augti iki 60 cm, o kūno svoris - 5 kg. Savitas bruožas laikomas pailga uodega, kurios dydis gali augti iki pusės metro. Pailgos korpuso formos, kailis yra storas, tankus ir stovintis. Dėl šios priežasties gyvūnas yra storas ir didelis, nei jis iš tikrųjų yra.
  2. Mažos „Pandochki“ skirtingos mažos apvalios ausys. Snukis yra nuobodu, saldus, lūpų aplink kraštus yra pigmentuotos, todėl gyvūnas šypsosi. Akys yra tamsios, blizgios. Ant uodegos yra išilginės juostelės, apvyniojančios aplink jį iš visų pusių. Moterų ir vyrų priklausomybės asmenys neturi ryškių skirtumų. Ar tai, kad moterys turi neaktyvesnę galvą ir mažiau kūno.
  3. Pėdos sutrumpintos ir tankios, šepečiai sudaužyti ir surinkti, stipriai plaukuoti. Jie pritaikyti judėti ant slidžios vietovės ir sniego. Šitos pandos mėgsta žiemą, jų kailis yra storas ir atšilimas. Kaklas išlenktas, padeda gyvūnams pakilti ant medžių ir kitų aukščių. Pėsčiomis, rankos neatsidaro visiškai, panda juda tik per pusę.
  4. Šie plėšrūnai turi išlenktą pirštą, esantį tiesiai po riešu. Jis nukreiptas nuo kitų pirštų pusės, padeda patraukti šaknis ir kitas augalų dalis. Kalbant apie kailio atspalvį, jis ne visada yra raudonai raudonas. Kai kurie pandos, kurie gyvena vakaruose, gali būti dažyti rudai geltonai. Raudonąją pigmentą reikia tiems plėšrūnams, kurie užmaskuoja save tarp Kinijoje esančių kerpių.

Gyvenimo būdas

  1. Šie šeimos nariai nori gyventi atskirai, jie nemėgsta susirinkti didelėse grupėse. Kai kurie partneriai netgi skiriasi visais sezonais, išskyrus poravimosi laikotarpį. Vis dėlto 2-3 asmenys gali dirbti kartu ir tai padaryti. Teritorijoje yra ne mažiau kaip 5 kvadratiniai metrai vienam vyrams. km žemės. Moterų lyties asmenys užima pusę ploto.
  2. Jų nuosavybės ribos būtinai pažymėtos specialiąja paslaptimi, kuri yra netoli išangės ir gyvūno kojų. Taip pat ženklai dedami su išmatomis ir šlapimu. Kvapas, kiti grupės nariai gali nustatyti, kokios lyties, amžiaus kategorijos ir vaisingumo vietos savininkas.
  3. Šie gyvūnai nori likti budrūs. Dienos metu jie užmigia, užima laisvas tuščiavidurius ar specialius namus pastatytus ant medžių. Miego metu jie gali padengti galvas savo uodegomis, susisukti į rutulį, sėdėti ir įdėti savo galvą ant krūtinės. Sleeping pandochki visada sukelia meilę.
  4. Šiltuoju metų laiku šeimos nariai nelaikomi lizduose. Jie ištempia pilvą ant šakų ir apsisukinėja, nuleisdami savo kojų ir uodegą. Po miego, privaloma skalbimo procedūra, nes atstovaujamieji yra gana švarūs. Jie laižymas, patrinti, sau masažas ant medžių ar uolų.
  5. Įdomus bruožas yra tai, kad gyvūno uodega veikia kaip balansas, kai naminis gyvūnas šokinėja iš filialo į šaką arba peržiūri medžius. Tačiau, kai tik jis nusileidžia į žemę, uodega praranda šią funkciją. Kai panda nužengia iš viršaus, ji tampa galvos žemyn. Uodega ji gali pasukti kamieną arba sekti pusiausvyrą.
  6. Šie gyvūnai mėgsta trapų sniegą ir greitai juda. Jie yra stabilūs ant ledo, jie puikiai veikia ant žemės, periodiškai stovi ant užpakalinių kojų. Pandas išsiskiria savo žaismingumu, ypač kai jie gyvena grupėse. Jie netgi gali atakuoti akmenį, ir šis žaidimas bus vienpusis.

Gyvenimo trukmė

  1. Savo natūralioje buveinėje šeimos nariai gyvena apie 10 metų, o tai beveik pusė nelaisvės trukmės. Įrašyta ilgos trukmės panda, kuri zoologijos sode tapo 18 metų.
  2. Pateikta veislės grupė gali kontroliuoti medžiagų apykaitą, rūpinasi jos egzistavimo trukme. Jie sumažina arba padidina normos vykdymą, šiuo atžvilgiu tapdami panašiais į pagarsėjusius slotus.
  3. Kai kalbama apie egzistavimą šalto klimato sąlygomis, pandos mažina energijos suvartojimą ir taupo energiją. Priešingu atveju jie negalėtų įšilti. Iš metodų galima išskirti sulankstymo ypatumą į gumulą, atrodo, kad gyvūnas atrodo kaip pūkuotas vilnos rutulys.

Buveinė

  1. Šiems vidutinio dydžio asmenims neįmanoma skambinti labai dažnai. Jie daugiausia gyvena Nepale, Kinijoje, šiaurės rytinėje Indijos dalyje. Iš Nepalo, arčiau vakarų, šios veislės individai nebuvo patenkinti. Tėvynės yra Himalajų kalnai, jų pietryčių dalis. Predatoriniai asmenys gali lipti 3-4 km. aukštyn. Tačiau šiandienos pandos protėviai susitiko aukštyje, kaip liudija išlikę.
  2. Jei sekate ekspertų duomenis, „pandas“ dėl oro sąlygų labai sumažino jų platinimo plotą. Klimatas nuolat kinta ir jiems reikia vidutinio sunkumo, esant 15-20 laipsnių temperatūrai. Todėl gyvūnai pradėjo ieškoti tinkamų vietų sau, palikdami ten, kur jie nėra patogūs.
  3. Šeimos atstovai gyvena tarp medžių, tokių kaip maumedis, pušų adatos. Gali gyventi mišrioje juostoje. Pandos gyvena lyginamojoje drėgnoje vietoje, kur kerpės ir samanos auga gerai. Štai kodėl jiems reikia tokio kailio, kuris leidžia užmaskuoti.
  4. Nepaisant to, kad šie gyvūnai yra ramūs, jų natūralioje aplinkoje vis dar yra priešų. Jie apima sniego leopardus ir vilkus. Tačiau šie plėšrūnai mažėja, todėl sumažėja atakų prieš pandas rizika. Asmenys bando siekti išgelbėjimo dideliuose medžiuose. Jie greitai pakyla, tada šokinėja iš vienos šakos į kitą.
  5. Jei plėšrūnas pagautų pandą ant žemės, jis pradeda sulenkti lanku, parodydamas savo pyktį. Jis gali periodiškai pakilti ant užpakalinių kojų, po to jis skleidžia nemalonų muskusinį kvapą. Jis padeda išgąsdinti priešus. Liudytojai teigė, kad šie pandos šaukia garsiai. Tačiau jų balsas yra tylus ir panašus į paukščio.

Dieta

  1. Verta paminėti įdomų faktą, kad apie 13 valandų atitinkami asmenys ieško ir valgo maistą. Pandos daugiausia maitinasi ant žemės. Be to, šie gyvūnai yra labai keistai plėšrūnai. Dietos pagrindas yra augalinės kilmės maistas.
  2. Atstovaujamiems asmenims patinka uogos, grybai, gilės, bambuko ūgliai ir lapai, kerpės, sultingi augalai, šaknys ir įvairūs vaisiai. Tikrosios plėšrūnų savybės tokiame gyvūne pabunda arčiau žiemos. Tokiais laikais pandas pradeda aktyvų paukščių kiaušinių, graužikų ir vabzdžių medžioklę. Taigi jie yra saugomi energija.
  3. Kaip ir bet kuris plėšrūnas, pandų skrandis vargu ar gali virškinti augalų pluoštus dėl trumpo žarnyno. Pažymėtina, kad tokie gyvūnai praleidžia tik ketvirtadalį sukauptos energijos. Pagrindinis šaltinis yra bambukas. Pandas kruopščiai kramtosi 38 dantimis.
  4. Pateikiami asmenys mėgsta tik švelnius ir jaunus ūglius. Dienos metu gyvūnas valgo apie 4 kg. tokį maistą. Šiam tūriui pridedama dar 1,5 kg. žalieji lapai. Nepaisant pašarų kiekio, kalorijų yra mažai. Įdomu tai, kad nelaisvėje tokie gyvūnai visiškai nesutinka su gyvūnais.

Veisimas

  1. Kalbant apie poravimosi sezoną, nagrinėjamuose asmenims tai daugiausia vyksta žiemos pradžioje arba viduryje. Šiuo metu vyrai ir moterys labai džiaugiasi. Jie nuolat bendrauja. Vyrai nuolat žymi teritoriją. Kalbant apie moteris, visos jos rodo, kad yra pasirengusios poruotis.
  2. Moterų aktyvumą galima paaiškinti tuo, kad estrus atsiranda tik kartą per metus. Jo trukmė neviršija dienų. Dėl to patelė yra nėščia maždaug 4 mėnesius. Keista, kad vaisius pradeda vystytis tik 40 dienų. Šiuo metu moteris pradeda įrengti lizdą. Ji renkasi akmenį ar medžio tuščiavidurį akmenį.
  3. Tuomet gyvulys jį su žolė, lapai ir šakelės. Šių gyvūnų gimdymo laikotarpis patenka į pavasarį arba vasaros pradžią. Todėl gimsta tik vienas kūdikis, retais atvejais gali būti daugiau. Po gimimo jaunuoliai nedelsiant padengiami kailiais. Jie yra visiškai neapsaugoti ir akli.
  4. Jau kurį laiką moteris nuolatos maitina kūdikius, kad įdėtų kvapą. Tokiu būdu, kai motina grįžta namo kiekvieną kartą, ji atpažins savo palikuonis. Pirmąją savaitę motina nepalieka namų ir nuolat su jaunimu. Po šio laiko ji pradeda medžioti ir grįžta namo, kad maitintų kūdikius.
  5. Po 3 savaičių kūdikiai tampa pastebimi, tačiau jie dar būna dar 3 mėnesius. Šiame amžiuje jie savarankiškai bando išeiti naktį. Kai tik panda taps šešis mėnesius, jie nustoja maitinti motinos pienu. Palikuonys yra stipriai susieti su motina, bet jie nežino tėvo.
  6. Giminystė nutraukiama tuo metu, kai moteris pradeda pasiruošti poravimosi laikotarpiui. Šiuo metu ji labai erzina. Maždaug po 1 metų jaunuoliai tampa tokie patys kaip ir suaugusieji. Jie pasiekia lytinį brandumą, artimesnį 2 metams.

Peržiūrėti būseną

  1. Atstovaujamieji yra įtraukti į Raudonąją knygą ir yra saugomi. Problema ta, kad šis požiūris yra išnykimo riba.
  2. Pandų populiacija per pastaruosius 20 metų perpus sumažėjo. Deja, zoologai teigia, kad ši tendencija tęsis dar 3 kartoms.

Pasaulyje yra apie 20 tūkst. Tokių asmenų. Kiekvienais metais jų skaičius sumažėja. To priežastis yra žmogus. Dėl miškų naikinimo ir natūralių buveinių sunaikinimo gyvūnai miršta. Be to, aborigenai nuolat medžioja pandas.

Vaizdo įrašas: Little Panda (Ailurus fulgens)