Curlew - aprašymas, buveinė, įdomūs faktai

Curlew yra paukščių, priklausančių snaiperio šeimai, paukštis. Jei atsiejimas yra priskiriamas šiems asmenims, jis bus vadinamas charadrijformais. Nedaugelis žmonių girdėjo apie šiuos paukščius, todėl šiandieniniame straipsnyje nagrinėjami pagrindiniai su šiais paukščiais susiję aspektai. Pagrindinis bruožas, žinoma, yra laikomas pernelyg ilgu ir lenktu snapu, o taip pat įdomi spalva. Bet nepasieksime savęs, viską ištirsime.

Curlew

  1. Pagal kūno svorį paukščiai gali pasiekti 0,9-1,1 kg. Žmonės auga iki 65 cm, o sparnų svyravimas svyruoja per 1 m. Anksčiau jau minėta, kad šios šeimos paukščių savitumas yra laikomas lenktu ir pailgos snapu. Be to, moterims ji yra griežtesnė nei vyrų priklausomybės atstovams.
  2. Dažniausiai natūralioje aplinkoje yra garbanos, rudos spalvos, pilkos ir okkerio pleistrai. Tačiau plunksnas gali turėti kitokį atspalvį, pavyzdžiui, pilką, baltą arba smėlio spalvą, rudą. Paukščiai randami Azijos šalyse, taip pat šiaurėje ir centrinėje Europos dalyje.
  3. Iš esmės šie žmonės mėgsta pelkes. Todėl, kai paukščiai lizdo, tada pasirinkite tokią aplinką būstui statyti būsimiems palikuonims. Prie šaltinio krašto jiems reikia vandens, dumblo, skubėjimo ar kitos augalijos. Dažnai randama durpynuose.

Mažai garbanos

  1. Yra daug įvairių šeimos narių, pavyzdžiui, kūdikių garbanojimas. Šie paukščiai skiriasi nuo didelių mažų matmenų ir buveinių (jie nori apsigyventi Urale, Kazachstane).
  2. Kai gimtojoje šalyje ji tampa šalta, paukščiai susirenka ir palieka kraštus. Jie siunčiami į šalis, kuriose yra švelnus klimatas, randamas Viduržemio jūros pakrantėse. Ornitologai, kurie tiria šiuos paukščius, mano, kad kūdikiai yra išnykimo riboje.
  3. Kai mažos garbanos pradeda statyti lizdus, ​​jos pasirenka atviras vietas. Jie ruošiasi atgaminti palikuonis šalia Sibiro upių esančių pievų. Būstai yra įrengti mažose skylėse, specialiai šiam tikslui iškasti.

Vidutinė kreivė

  1. Ji skiriasi nuo didelių ir mažų kolegų. Sparnai pasiekia 80 cm aukštį, o korpuso ilgis svyruoja per pusę metro, o svoris - 0,5 kg. (vyrai) ir 0,6 kg. (moterys).
  2. Šios veislės bruožas yra bylos spalva. Parietinis regionas yra rudos spalvos su juodais pleistrais, padalinta balta juosta. Snapas nėra toks ilgas, o arkos virš akių yra pigmentuotos su šviesa.
  3. Panašiai kaip ir visi kiti šios šeimos paukščiai, žmonės gyvena pelkėtose Europos šalių vietose. Bet jie linkę statyti palikuonių namus ne atviroje, bet miškingoje vietovėje, kad netoliese būtų vandens šaltinis.

Garbanos

  1. Pagal jos išorines charakteristikas jis beveik nesiskiria nuo didelių asmenų. Tik dydis yra skirtingas, jis yra šiek tiek mažesnis. Be to, snapelis sutrumpinamas ir nesulenkia per daug.
  2. Pirmenybė teikiama norintiems įsikurti pievų vietose su pelkiu dirvožemiu. Jūs galite rasti žmonių durpynuose, taip pat beržų ar drebulių miškuose. Kai atėjo laikas eiti į žiemą, skristi į Maroką ar netoliese esančius regionus.
  3. Iki šiol toks „Curlew“ tipas laikomas rečiausia, dingstančia, todėl jis yra labai apsaugotas. Ypatingas bruožas yra tai, kad paukščių korpuse yra juodi ženklai.

Tolimųjų Rytų kreivė

  1. Kaip rodo pavadinimas, žmonės gyvena mūsų tėvynėje. Sparnų sparnai yra iki 100 cm, o išskirtinis bruožas - pailgos kojos, tamsiai rudos spalvos atspalvis. Paukščių pilvas yra lengvas, beveik blyškus.
  2. Snapas, panašiai kaip didelės rūšies pavyzdžiai, yra stipriai išlenktas ir pailgos. Kadangi žmonės gyvena Rusijoje, čia jie mėgsta lizdą. Tačiau kartais jie gali skristi į Korėją ar Kiniją.
  3. Atsižvelgiant į tai, kad ši rūšis anksčiau buvo pastatyta namuose palikuonims atvirose vietose, medžiotojai, lapės, šunys pradėjo jį sunaikinti.

Eskimo kirpimas

  1. Ilgai atstovaujamos rūšys buvo laikomos labiausiai paplitusiomis savo buveinėje ir gausa. Tai paplitusi ir JAV, ir Kanadoje.
  2. Bet kadangi garbanos nuolat buvo medžiotojų grobis, jie buvo praktiškai išnaikinti. Jau daugiau nei 50 metų eskimo atstovai nesuprato žmogaus akių.

Gyvenimo būdas

  1. Aptariami paukščių atstovai, sakydami, gali būti socialinis gyvenimo būdas. Beveik visi skrydžiai, kurie daro paukščius, vyksta naktį. Tuo pačiu metu atstovaujamieji sudaro tiesiog didžiules kolonijas.
  2. Žiemojimo vietose tokie paukščiai kaupiasi dideliais kiekiais. Dauguma laiko, per tą dieną, kai paukščiai ieško maisto, gali būti pakeisti, kad tokie asmenys vaikščioti įspūdingai atvirose vietose. Paukščiai kartais sumažina savo snapą dumble arba smėliu.
  3. Pažymėtina, kad Curlew gyvenimo ritmas tiesiogiai priklauso nuo blauzdos ir srauto, o ne nuo dienos ir nakties, kaip ir dauguma paukščių. Kai tik vanduo išeina iš kranto, atstovaujamieji asmenys aktyviai ieško maisto.
  4. Kai tik ateina potvyniai, šie paukščiai siunčiami poilsiui. Šiuo metu paukščiai pradeda kurti labai gražius ir neįprastus garsus. Jų dainavimą galima palyginti su fleita. Žiemojantiems asmenims eikite į karštąsias šalis. Dažnai yra Viduržemio jūros klimatas.
  5. Rusijoje šie asmenys gali būti vertinami pavasario pradžioje arba viduryje. Jei vienas iš kreivių pastebi artėjantį pavojų plėšrūnų žvėrių pavidalu, paukštis tikrai įspės savo artimuosius apie tai garsiai verkdamas. Kartais garsai yra panašūs į kiaulių kaimyną.
  6. Naktį atitinkami asmenys siunčiami į nuošalias vietas. Dažnai jie pateikiami pakrantės tankių ir storų žolių pavidalu. Tokiose vietose paukščiai nėra prieinami plėšrūnams ir žmonėms. Atstovaujami asmenys nori sekti sezonines migracijas. Todėl jie nesukelia sėdimo gyvenimo būdo.

Veisimas

  1. Kaip minėta anksčiau, atstovaujamieji yra socialiniai paukščiai. Todėl jie lizdo didelėse šeimose, šiuo metu suformuoja porą. Žmonės stato lizdus kartu. Jie yra mažos ertmės žemėje. Paukščiai prieglobstį gauna plunksnų, džiovintų žolių ir šakelių.
  2. Moteris yra maždaug pavasario viduryje. Vienu metu gaminami ne daugiau kaip 4 kiaušiniai. Jaunuoliai gimsta jau su pleiskanomis. Po kurio laiko viščiukai jau yra su savo tėvais, kurie ieško maisto.
  3. Nepilnamečiai pasilieka suaugusiems, kol jie išmoksta skristi. Iki šiol jie bando paslėpti tankius tankius iš plėšrūnų ir kitų priešų. Po maždaug pusantro mėnesio viščiukai stovi ant sparno ir pradeda skristi savaime ir ieškoti maisto.

Šios šeimos asmenys turi savo savybes, kurios jas skiria nuo visų kitų paukščių. Žinoma, pagrindinis bruožas yra išlenktas ir ilgas snapas.

Video: Curlew (Numenius arquata)