Humboldto pingvinas - aprašymas, buveinė, įdomūs faktai

„Humboldt Penguin“ yra pingvinų šeimos paukštis, turintis gana platų platinimą Ramiojo vandenyno pakrantės subtropiniame regione.

Buveinė

Didžioji šios rūšies paukščių gyvenimo dalis praleidžia medžioklę, o tiesiogiai praleistas laikas vandenyje tiesiogiai priklauso nuo veisimo sezono pradžios. Pavyzdžiui, tų rūšių atstovai, kurie dar nesukūrė lizdų porų prieš patekdami į žemę, yra vandenyje bent 60 valandų. Maksimali pingvino buvimo vandens aplinkoje trukmė siekia 164 valandas (ilgos kelionės ir naujos vietovės tyrinėjimai).

Lizdant vandenyje šie paukščių paukščiai praleidžia daug mažiau laiko (ne daugiau kaip vieną dieną, maksimalūs skaičiai - apie 36 val.). Kaip ir dauguma jų giminaičių, tokie vandens paukščiai, kaip pingvinai, yra ramioje Ramiojo vandenyno pakrantėje. Palikuonių veisimas atliekamas pastatytuose lizduose. Dažnai jų lizdų paukščiai naudoja natūralias urvas.

Išvaizda

Pateiktas vandens paukščių tipas yra vidutinio dydžio paukščiai, kurių kūno ilgis (ne mažiau kaip 70 cm) ir kūno svoris - iki 5 kg. Paukščio užpakalinėje dalyje yra juodos spalvos plunksna, krūtinkaulio ant pingvino yra balta.

Pingvino galvutė yra juoda, po akimis yra būdingos šviesos juostelės, sudarančios tam tikrą žiedą, kuris eina per visą galvą ir jungiasi prie smakro, suformuodamas lenkimą, kuris yra panašus į savo formą pasagos.

Vienas iš būdingų šios rūšies bruožų, išskiriant jį iš panašių, yra tęstinės tamsios juostelės buvimas ant krūtinės. Tai padeda nedelsiant atskirti Humboldto pingviną nuo Magellano.

Maitinimo funkcijos

Pagrindinis šios rūšies pingvino atstovų racionas yra pelaginės žuvys (didelės ančiuviai, žuvis, sardinės ir kalmarai). Pingvino maitinimo zonų ypatumai lemia tam tikrų rūšių jūrų gyventojų dominavimą mityboje. Be to, dažnai šie paukščiai maitina silkę ir ateriną.

Lizdavimas ir veisimas

Paukščių rūšis, kaip antai Humboldto pingvinai, pasižymi monogamija. Vyriški asmenys pavydžiai saugo lizdą nuo nekviestų svečių, o pavojaus atveju jie nedelsdami atakuoja priešą ar konkurentą. Tuo pat metu tokio gana rimto sukrėtimo rezultatas yra nekviestojo svečio mirtis.

Šios rūšies pingvinai gali daugintis ištisus metus palankiomis klimato sąlygomis. Pats veisimo sezonas prasideda nuo pavasario pradžios ir baigiasi žiemos pradžia. Paukščių veisimo smailė vyksta pavasario viduryje ir vasaros viduryje. Taip pat reikėtų pažymėti, kad veisimosi sezonas sutampa su paukščių slydimo pradžia. Kai pingvinas trunka, jis lieka sausoje žemėje dvi savaites, o tiesiog badaujantis visą laiką. Pasibaigus šuoliui, paukštis keliauja į jūrą ir, galiausiai, maitina, pripildo plunksnų suknelės pamainomis prarastas jėgas ir kilogramus. Po to šios rūšies atstovai grįžta į žemę, kad veistų ateities palikuonis.

Norint organizuoti savo lizdus, ​​pingvinai pasirenka vietas, kurios yra gerai apsaugotos nuo tiesioginių saulės spindulių, taip pat plėšrūnus, kurie gali ateiti tiek iš žemės, tiek iš jūros. Labiausiai paplitusi lizdų vieta yra guano indėliai, esantys palei pakrantę. Lizdas yra mažoje skylėje, kurioje patelė kiaušinius.

Kiaušinių skaičius viename klojime - iki 2 vnt. Perinti skirtų kiaušinių procesą vykdo abu poros atstovai. Po viščiukų perėjimo, suaugusieji taip pat dalijasi savo palikuonių šėrimo pareigomis, o tai reiškia, kad paukščiai dažnai panardinami į vandenį maistui, kurie atliekami tam tikrais laiko tarpais. Jaunieji viščiukai tampa nepriklausomi po pirmojo lūžio. Natūralių buveinių pingvinų gyvenimo trukmė yra apie 20 metų.

Rūšių elgesys


Pingvinai yra gana jautrūs žmogaus rasės atstovams, tyrėjų ar turistų išvaizda šios paukščių rūšies lizdinėse vietose paprastai pažeidžia natūralų reprodukcijos procesą. Tai gali atrodyti keista, bet net ir esant pakankamai dideliam atstumui (ne mažiau kaip 150 metrų), padidėja pingvinų pulsas. Norint nuraminti, paukštis turės bent pusvalandį, kad atkurtų emocinį foną ir nuramintų greitą širdies plakimą.

Iš tikrųjų šios rūšies pingvinai aktyviai bendrauja su kitais paukščiais, kaip rodo tai, kad šie vandens paukščiai gyvena gana didelėse kolonijose (išskyrus maitinimo laiką, kurio metu pingvinai medžioja tik vandenyje).

Pingvinų nesugriaunantys asmenys maudytis plačiai, tyrinėdami reljefą ir negrįždami į gyvenvietę gana ilgą laiką. Pingvinai, užsiimantys pašarais ir auginančiais palikuonis, dažniausiai labai retai išeina į naktį ir praleidžia mažiau laiko vandenyje, suteikdami visą savo jėgą ir dėmesį jaunimui.

Naujausi tyrimai rodo, kad „Humboldt“ pingvinai turi gana didelį kvapo jausmą, kuris padeda greitai rasti tiek jų urvą, tiek palikuonis.

Norėčiau atkreipti dėmesį į tai, kad šio tipo pingvinų atstovai labai priklauso nuo apšvietimo lygio. Pavyzdžiui, ryškiai ir tamsoje jie negali rasti maisto, reikalingo maistui. Nepaisant to, šie vandens paukščiai gerai mato vandenį ir žemę.

Video: Humboldt Penguin (Spheniscus humboldti)

Žiūrėti vaizdo įrašą: How to Draw a Penguin. Drawing Lesson for Beginners (Rugsėjis 2019).