Gibbonas - aprašymas, buveinė, gyvenimo būdas

Gibbonas yra vidutinio dydžio beždžionė. Yra daug išankstinių nuostatų, kurios konkrečiai paveikia šią primatų rūšis. Kai žmogus girdi apie gibboną, vienas netyčia įsivaizduoja bjaurų didelį individą. Iš tiesų šeimos atstovai skiriasi savo išvaizda, kuri liečia. Šiame straipsnyje mes apžvelgsime viską, kas paveikia aptariamą šeimą. Remdamiesi gauta informacija galite pateikti savo nuomonę. Beje, yra nemažai gibonų, apie 13 rūšių.

Aprašymas

  1. Pagal spalvą šeimos atstovai labai skiriasi. Kai kurie yra pigmentuoti grynu juodu, kiti yra tamsūs, arčiau rudos. Dar kiti turi spalvų atspalvius. Apatinės galūnės yra spalvotos šviesos, dažnai baltos. Snukis yra juodas, ant jo yra šviesių pleistrų. Kailis yra storas, įmirkytas ant pagrindo, todėl primatai yra patikimai apsaugoti nuo blogų oro sąlygų.
  2. Viršutinės galūnės yra stiprios, galingos ir gana pailgos. Kūnas užsandarintas, bet tuo pat metu plonas. Nėra uodegos. Dauguma gyvenimo atstovaujamų asmenų yra ant kalvos, kaip ir sėdėti prie medžių, retai eina. Tam yra aštrų galūnių, kurias primatai primygtinai valdo, įsitvirtina ir šypsosi ant šakų. Penkių pirštų delnuose.
  3. Snukis yra plikas, trūksta plaukų, galite pamatyti odą. Jis yra pigmentuojamas juodu, šoninėse dalyse yra šviesūs (beveik visada balti) plaukai. Akys yra viena šalia kitos, irisės yra rusvos. Binokuliarinio regėjimo dėka aptariami asmenys lengvai orientuojami į tankius tankus ir medžių karūnus.

Gyvenimo būdas

  1. Tai nereiškia, kad pagrindinė dieta yra turtinga ir įvairi. Primatai mėgsta valgyti augalinės kilmės maisto produktus. Jie mėgsta sultingą, minkštą ir šviežią lapiją. Patiekiami patiekalai su riešutais, pumpurais, kitais skaniais uogų ir vaisių vaisiais. Jie labai mėgsta rambutanus ir bananus. Tačiau tarp gibbonų yra tie, kurie guli ant paukščių kiaušinių. Kai kurie iš jų gali užpulti mažus viščiukus ir laužyti lizdus. Jie taip pat apima kasdienį įvairių vabzdžių meniu.
  2. Šio tipo primatų išskirtinis bruožas yra nesugebėjimas naudoti vandens. Jie nepriima skysčio, pavyzdžiui, šunų ar kačių. Beždžionės išteptos galūnės su vandeniu ir tada juos laižo. Tai papildo skysčių balansą. Be to, šie gyvūnai yra labai mobilūs ir energingi. Jie mėgsta žaisti, neramiai elgtis ir laikytis visų netoliese gyvenančių būtybių. Ypač dažnai gibbons pradeda komišką kovą.
  3. Šio tipo primatai greitai priprato prie žmonių. Jie užmezga ryšį ir atrodo šiek tiek naivūs. Štai kodėl jie dažnai patenka į brakonierių spąstus. Sudėkite gibbons namuose. Paukščių pliusas yra jų ramybė, pyktis atrodo retai ir visada tam tikra proga. Šeimos pasirinkimo klausimu. Jie gyvena mažose grupėse, taip pat porose arba puikioje izoliacijoje.
  4. Gamtinėje aplinkoje gyvenimo trukmė gali būti apie 23 metai. Tačiau yra ilgai gyvenančių primatų. Gibbonas buvo 50 metų. Nagrinėjamų rūšių individai retai gimdo palikuonis. Kūdikis gimsta kartą per 3 metus, kartais mažiau. Maitinimas atliekamas su pienu, tėvai nepalieka savo palikuonių į laisvą gyvenimą, kol nėra 3 metų.

Buveinė

  1. Pirma, mes turėsime įtakos platinimo zonai. Šeimos atstovai nori gyventi Kinijoje, jos pietvakarių dalyje. Jie taip pat randami rytuose netoli Malajų pusiasalio ir Mianmaro. Kai kurie žmonės buvo rasti netoli Sumatros. Kad beždžionės visiškai egzistuotų, jiems reikia tam tikrų klimato sąlygų. Tai gali būti tropikai arba sausieji miškai. Gyvūnai pakyla 2 000 kilometrų virš jūros lygio.
  2. Specifinių lyčių skirtumų nėra. Kalbant apie matmenų charakteristikas, kūno spalvą, elgesį, pasiskirstymą, šie asmenys yra beveik identiški. Taip atsitinka, kad vyrai yra šiek tiek mažesni nei moterys, tačiau tai yra retas, išimtis iš taisyklės.
  3. Gyvūnai didžiausią aktyvumą rodo dienos metu. Jie garsėja savo ilgomis viršutinėmis galūnėmis, kurios valdo sumaniai, pereinančios iš filialo į filialą. Judėjimas dirvožemyje yra minimalus.

Svarbiausios funkcijos

  1. Šie asmenys turi nuostabių savybių. Dažnai jie sudaro šeimos grupes. Daugeliu atvejų tokios šeimos bando gyventi atskiroje teritorijoje. Tokia šeima skleidžia ypatingus garsus, kad įspėtų savo giminaičius ir kad tai yra jų teritorija.
  2. Dažnai tokioje šeimoje gali susitikti nuo 2 iki 7 asmenų. Tokią grupę sudaro moterys, turinčios vyrą, tada jos turi palikuonis. Dažnai galima pastebėti, kad net ir pagyvenę žmonės gyvena tokioje šeimoje. Dėl to, kad beždžionės gyvena savo teritorijoje, tarp kaimynų dažnai kyla konfliktai. Primatai nekovoja, bet tik kelia grėsmingus garsus ir kelia pozas.
  3. Taip pat turėtume atskirai papasakoti apie tai, kaip šie žmonės miegojo. Tokie beždžionės pakyla ant medžio, kuriame yra daugiausia lapų. Aušros metu gyvūnai pakyla į medžio viršūnę. Piko metu jie pradeda dainuoti. Tokie veiksmai gali trukti apie 2 valandas. Ir dalyvauja visa šeima.
  4. Pažymėtina, kad atitinkami asmenys yra vieninteliai, galintys gaminti melodingus garsus. Jie projektuoja grynus tonus, kaip ir žmogus. Tuo pačiu metu tokie gyvūnai nėra specialiai apmokyti dainuoti, toks gebėjimas atsiranda nuo gimimo.
  5. Primatai gali dainuoti gražiai, nes jie turi ypatingą gerklės maišelį. Jis yra tas, kuris veikia kaip garsų rezonatorius. Todėl, kai gibonai pradeda rytinius giesmes, jie gali būti girdimi šimtus metrų. Tokie beždžionės yra tikrai unikalūs ir vieniši.

Veisimas

  1. Atsižvelgiant į veisimo sezoną, tiesiog nėra tam tikro poravimosi sezono. Aptariami asmenys yra monogamiški. Kai tokie gyvūnai sudaro porą, jie visą gyvenimą lieka vienas su kitu.
  2. Vyrai siekia brendimo maždaug 8 metų amžiaus. Šiuo metu jie bando surasti kitą šeimos narį. Pusmėnulio metu jis rūpinasi savo draugu. Tada sukuriama visa pora. Pažymėtina, kad tokie beždžionės labai atidžiai pasirenka partnerį. Jie laikosi asmeninių pageidavimų.
  3. Būtent dėl ​​šios priežasties nelaisvėje veisiant gibbonus yra labai sunku. Gana retai asmenys gali sukurti pilnavertę porą. Nelaisvėje priešingos lyties asmenys tiesiog ignoruoja vienas kitą. Deja, nieko negalima padaryti. Priešingu atveju jie taip pat gali kurti savo šeimą ir gyventi visateise grupe. Dažnai tokioje grupėje tėvai sensta.
  4. Po poravimosi tik vienas kūdikis pasirodo moteryje. Ir tokie beždžionės atkuria palikuonis tik 1 kartą per 3 metus. Pats nėštumas trunka 7 mėnesius. Per pirmas savaites po gimimo kūdikis užsikabina prie motinos pilvo ir nepalieka niekur.
  5. Tada vyrai pradeda stengtis pakelti palikuonis. Jauniems gyvūnams iki 2 metų amžiaus maitinamas pienas. Kaip minėta anksčiau, asmenys brandinami maždaug 8 metų amžiaus. Įdomu tai, kad laukiniai gyvūnai gyvena be problemų iki 25 metų. Nelaisvėje šis skaičius padvigubėja.

Šiandieninėje medžiagoje žiūrėjome į beždžiones, kurios patenka į vidutinio dydžio kategoriją. Jie pasižymi savo ramybe, todėl susisiekia su asmeniu, turinčiu didelę sėkmę ir yra laikomi namuose. Šie žmonės mėgsta valgyti daržovių maistą, bet krizės metu jie gali maišyti paukščių lizdus. Jie yra labiau paplitę Kinijoje, nes vietos klimatas jiems tinka. Matmenys beveik vienodi, dažyti tamsiai.