Goshawk - aprašymas, buveinė, įdomūs faktai

Vanagas yra grobio paukštis, priklausantis pelkių ir naujų klasių paukščių šeimai. Ši šeima pasižymi savo judrumu skrydžio greičiu ir dideliu dydžiu. Kai kurie ekspertai vadina paukščius paukščiais, turinčiais aštrių akių ir skrenda šviesos greičiu. Tai iš dalies yra tikra informacija, žmogus ilgą laiką įšyla į dangų, ieško grobio, o paskui skrendamas su visu skrydžio greičiu. Jų spalvų hawks moliūgų ir spygliuotas, gražus, išsiskiria iš kitų. Bet mes iš karto nepaliesime pagrindinio dalyko, mes gausime idėją.

Aprašymas

  1. Paukščiai garsėja savo matmenų savybėmis, goshawk yra laikomas didžiausiu šeimos atstovu. Kūno dydis lemia tai, kad šios veislės grupės paukščiai pagal kūno svorį auga iki 1,5 kg.
  2. Pelkės ilgis siekia 70 cm, o jo vienas sparnas yra apie 35 cm, o kitose šeimos narėse sparnai auga iki 15-25 cm, taip pat yra žvirgždas, taip pat priklausantis pelkės šeimai. Jo kūno svoris yra tik 120 g., O visą kūną ilgis svyruoja apie 30 cm.
  3. Asmenų gale visada yra plunksnų, tą patį galima pasakyti apie kojų ir viršutinę kaklo dalį. Kadangi goshawk yra natūralus plėšrūnas, jo snapas turi atitikti visus tokio tipo paukščių standartus. Jis yra sulenktas ir nukreiptas žemyn, stiprus, mažas.
  4. Norėdami suprasti, kad priešais jus yra šios rūšies paukštis, pakanka pažvelgti į viršutinio įkandimo viršūnę. Vanagų ​​dantų šeimai nėra būdinga. Iš snapo pagrindo plotas yra plikas odos plotas, vadinamas ceres. Šios zonos yra šnervės.
  5. Kalbant apie akių atspalvį, jų spalva yra būdinga visoms pelkėms. Rainelė yra oranžinė, gelsva, stipri geltona arba rausva. Be to, akys gali būti rudos arba pilkos spalvos. Paukščiuose akių atspalvis laikui bėgant keičiasi, dažnai spalva tampa lengvesnė, bet nebūtinai.
  6. Šios rūšies individai garsėja aštriu regėjimu, paukščiai 8-10 kartų geriau nei žmonės. Nustatykite akis nėra šoninė, kaip ir daugelis šeimos narių, bet tiesiai. Tai reiškia, kad abi akys yra siunčiamos į priekį, kad pelkės puikiai matytų abi akis tuo pačiu metu. Paukščiams nereikia keisti galvų, nes net ir be to jie pastebi grobį ilgą atstumą.
  7. Be to, jie turi gerai išvystytą klausos aparatą, tačiau uoslės receptoriai veikia labai prastai. Įdomu tai, kad visi grobio paukščiai, įskaitant atstovaujamus asmenis, kvepia ne šnervėmis, kaip daugelis įpratę tikėti, ty burnos ertmė. Dėl šios priežasties, jei nelaisvėje asmuo gauna trūkstamos mėsos gabalėlį, jis greitai atsikratys jo dėl nemalonaus kvapo.
  8. Aptariamas paukščių tipas iš viršutinės dalies yra nudažytas tamsiais atspalviais. Tai gali būti rudos, pilkos, skalūninės arba rusvai juodos spalvos spalvos. Iš apatinės dalies kūnas yra šviesus, ty gelsvas, blyškus, okerinis. Nepilnamečiai turi tamsias juostas ant apatinės kūno dalies baltos spalvos fono.
  9. Žinoma, ne kiekvienas žmogus turi tamsią spalvą. Gamtoje yra gryni šviesūs paukščiai, turintys tamsios juostos. Net tos pačios šeimos paukščiai gali turėti visiškai skirtingą spalvą. Pavyzdžiui, „Goshawk“ iš Kamčatkos ir pietinių regionų yra visiškai kitokie. Kai kurie yra balti, kiti, priešingai, yra tamsūs. Mokslininkai dar nerado šio paaiškinimo.
  10. Pėdos turi gelsvą atspalvį, ta pati spalva yra atvira oda šnervių srityje. Nagai yra ilgi, sukibimas yra tokio dydžio paukščiams. Priklausomai nuo amžiaus kategorijos, pirštai gali būti skirtingo storio ir ilgio. Ant jų nėra plunksnų, pačios kojos yra labai išsivysčiusios raumenų atžvilgiu.

Dieta

  1. Minėto asmens maisto pagrindas yra mažo dydžio paukščiai. Be to, daugelis graužikų ir mažiau retai - vabzdžių. Kai kurios paukščių rūšys, atstovaujamos šeimai, medžioja gyvates, varles, driežus, varles ir žuvis.
  2. Šių rūšių atstovų racionas daugiausia sudarytas iš mažų paukščių. „Hawks“ dažnai puola smulkmenas, buntings, chaffinches, dipper, wagtails, lęšiai, warblers, warbers, kraujo paukščių, kekių, crossbills, sėklų, redstripe, žvirbliai ir tt t
  3. Be to, atitinkami egzemplioriai grobia žaislą ir yra didesni. Dažnai jų meniu gali būti užkandžiai, balandžiai, vandens paukščiai, medžioklės, fazanai, varnelės gumbai ir lazdelės. Be to, pelkės traukia peles, triušius, kiškius, erminus ir voveres.
  4. Dažnai yra tokių atvejų, kad atstovaujamieji asmenys medžioja net šikšnosparnius. Be to, daugiau nei vieną kartą medžiojamos perlinių viščiukų medžioklės. Panašūs atvejai buvo užfiksuoti Afrikoje. Jie dainavo hawks. Be to, šie paukščiai pakartotinai susikaupė mongoozės.
  5. Dažnai pelkės nėra linkusios ilgai pakilti aukštyje, ieškodamos grobio. Tai yra erelių prerogatyva. Pastarieji yra vienintelis būdas medžioti. Pateikiami gudrybės priklauso gudriems ir drąsiems asmenims.
  6. Goshawks kantriai seka grobį ir atakuoja ją dešinėje, netikėtai momentui aukai. Be to, dažnai medžioklė vyksta miškingoje vietovėje. Tokie paukščiai skrenda tarp medžių ir paima viską, kas jiems ateina maistui.
  7. Tuo pačiu metu lengva medžioti ir judančius taikinius, kurie yra vienoje vietoje. Kai tik uogai turi pakankamai grobio, jis pradeda sunkiai suspausti savo kojomis. Kaip rezultatas, plėšrūnas persmelkia aukų kūną aštriais nagais, jį skrendant. Tokiu atveju pelenai visiškai suvalgo savo grobį, net nepaliekdami plunksnų.

Veisimas

  1. Pažymėtina, kad nagrinėjamos grupės asmenys yra monogaminiai grobio paukščiai. Šiuo atveju lojalumas tarp poros lieka iki gyvenimo pabaigos. Tokie hawks kartoja palikuonis kartą per metus. Dažnai tokių asmenų poravimosi laikotarpis prasideda pavasario viduryje.
  2. Šie plėšrūnai savo namus rengia prieš poravimosi sezoną. Jie gali statyti lizdus savarankiškai arba užimti paruoštus, paimdami juos iš kitų paukščių. Nepamirškite, kad šie asmenys yra gana įspūdingi.
  3. Būtent dėl ​​tokios savybės jie stato pakankamai didelius lizdus. Kaukolės būsto skersmuo gali siekti iki 1 m. Dažnai, jei paukščiai pradeda statyti lizdą, jie stengiasi jį rasti ant medžių vainikėlių viršūnių.
  4. Vieną kartą patelė gali vežti iki 5 kiaušinių. Po to ji pradeda liūtis. Tokios procedūros trukmė gali trukti ilgiau nei 1 mėnesį. Kai tik gimsta jaunuoliai, motina toliau sėdi su jais dar 20 dienų.
  5. Visą šį laiką vyrai atidžiai saugo ir maitina šeimą. Ir tik po 3 mėnesių viščiukai tampa visiškai nepriklausomi. Jie yra visiškai pajėgūs skristi nuo lizdo ir savarankiškai gauti savo maistą.

Buveinė

  1. Hawks turi labai didelę buveinę. Jie gyvena beveik visoje Eurazijoje. Be to, jų tėvynė gali būti Afrika, Australija, Indonezija, Amerika, Filipinai, Madagaskaras, Tasmanija ir Ceilonas.
  2. Be to, tokius asmenis galima rasti tiek kalnuose, tiek lygumose. Be to, pelkės jaučiasi labai gerai džiunglėse, įvairiuose miškuose, savanose ir kt. Nepaisant to, kad žmonės gali gyventi miškuose, jie stengiasi nežengti giliau. Jie renkasi kraštą ir lengvą mišką.

Įdomūs faktai

Verta pažymėti, kad atitinkami asmenys yra tarp labiausiai sumanių medžiotojų. Tokie paukščiai ilgai gali laukti savo grobio. Hawks yra labai ilgas ir atidžiai stebi auką. Iš karto, kai grobis išeina iš urvo, jis greitai įsikabina.

Visai šeimai turi būti skiriamas ypatingas dėmesys. Todėl šiandien peržiūrėjome vieną iš šios veislės grupės atstovų. „Goshawks“ veda paslėptą gyvenimo būdą, iš dalies dėl to, jie nėra kruopščiai tiriami. Šie asmenys yra apsaugoti atitinkamoms organizacijoms, nes jų skaičius yra griežtai užregistruotas. Šiandieninės medžiagos dėka viską sužinosite apie goshawks.

Video: Goshawk (Accipiter gentilis)