Šiaurės ganetai - aprašymas, buveinė, įdomūs faktai

Šiaurės ganetai maloniai išvaizda. Norėčiau apsvarstyti jos elegantišką plunksną, grakštų galvos nusileidimą, elegantišką skrydį. Tačiau, nepaisant jo grožio, šis paukštis yra labai plėšrūnas, o bobio šeimos atstovai - didžiausi.

Šie paukščiai priklauso jūros paukščiams, pirmenybę teikia vėsioms vietoms. Juos galite pamatyti Europos pakrantėje, Šiaurės Atlante, Šiaurės Amerikoje ir Afrikoje, toli nuo karštų vietų.

Skiriamieji bruožai

Šiaurės ganetai - paukščiai yra gana sunkūs, jų svoris siekia 4 kg. Kūnas yra ilgas - nuo 90 iki 100 cm, nuo 165 iki 180 cm sparnų ilgis.

Nestlings atrodo visiškai be slyvų, jų oda yra juoda. Jaunos plunksnos yra monofoninės, tačiau dabar jų spalva yra tamsiai ruda. Gražus baltas spalva atsiranda dėl daugybės švelnumo, po kurių baltos plunksnos tampa vis daugiau. Ir tik penkerius metus spalva gauna baltą atspalvį. Tik sparnų galai ir sparnų dangos šepetėliai lieka tamsiai rudi.

Moterys ir vyrai beveik nesiskiria vienas nuo kito. Jie visi turi tą patį baltą spalvą. Kaklas ir galvos gali būti ne tik baltos, bet ir kai kurių atstovų šviesiai geltonos spalvos. Galvos ir kaklo šoninėse dalyse švytėja šviesa, prislopinta geltona spalva, ji keičiasi ir tampa tamsesnė ir lengvesnė priklausomai nuo sezono. Šiaurinės gervės plunksnos yra neįprastos: jų struktūra ir specialus tepalas, atsirandantis dėl to, kad paukštis jas patepina, daro plunksnas atsparias vandeniui.

Akys pastebimai perkeltos į priekį. Akių spalva yra mėlyna, akys patys akcentuojamos tamsiai mėlynu žiedu be plunksnų. Snapas, kaip tinkamas plėšrūnui, yra ilgas, panašus į kūgį su šiek tiek išlenktu antgaliu, jis yra tamsiai mėlynos spalvos. Jo priekinėje dalyje yra labai aštrūs dantys - pati gamta, jei plėšrūnas patogiau užgrobti grobį.

Smakro juosta yra juoda. Kojos yra tamsios, su gelsvai žalsvai atspalviu.

Elgesio funkcijos

Šie paukščiai yra tiesiog nuostabūs medžiotojai. Ir šiuo atveju ne paskutinis vaidmuo tenka palankiai suprojektuotos formos kūno struktūrai. Tai yra privalumas nardymo metu. Audusha kantriai laukia, kai šalia vandens paviršiaus mirksi žuvų mokykla. Stebėjimo ji veda, plaukdama ore maždaug 10-30 metrų aukštyje. Kai jis pasirodys, paukštis skubėja į vandenį ir gali nardyti iki kelių metrų, kartais net 15 metrų gylio, tačiau tai retai pasitaiko. Skrydžio metu ganetai turi laiko meistriškai manevruoti, stebėti žuvų judėjimą. Tačiau nardymas gali būti pasiektas tik iš oro, o plaukiojimo metu negalima medžioti. Gaudantis grobį medžiotojas iš karto pasirodo. Daugelis kitų paukščių rūšių stebi medžioklės pradžią netoliese, ir tai yra signalas jiems, kad atsirado maisto. Tada jie pradeda medžioti.

Pats bobai jau seniai suprato, kad patogu maitinti netoli žvejybos laivų ar ne toli nuo žmonių pragyvenimo šaltinių. Tačiau žmogus taip pat vadovaujasi bobių, kur pelningiausia žvejoti. Tai yra neįprastas bendradarbiavimas.

Galia

Žuvys yra pagrindinė burbuliukų maistas, o pirmiausia tai silkė ar skumbrė, taip pat sardinės, menkės, menkės ir kitos jūros žuvys. Visi maistui skirti gyvūnai yra ne ilgesni kaip 30 centimetrų, jų dydžiai nepriimtini.

Buveinė ir lizdas

Загрузка...


Šie paukščiai lizdo kolonijose palei Kanados, Škotijos, Prancūzijos srovių įlankos srovę ir Šiaurės Atlanto vandenyną ir eina į rytinius pusrutulius žiemoti. Tačiau jauni gyvūnai ir suaugusieji pasirinko kitą žiemojimo vietą.

Pirmaisiais metais jie keliauja ilgą atstumą, kuris matuojamas nuo 3000 iki 5 000 km, kad pasiektų rytinę Atlanto vandenyno dalį, subtropuose. Kitais metais jie taip pat praleidžia subtropikoje ir neskuba grįžti. Po kelerių metų jie išėjo į šiaurę, apsigyveno periferijoje, kolonijoje, žiemą netoli Šiaurės jūros arba netoli Portugalijos pakrantės. Vyresni žmonės žiemą praleidžia prie Viduržemio jūros pakrantės.

Išaugę šiauriniai bobiai ras prieglobstį savo gimtojoje kolonijoje, ir labai retai gali iš jos nuskristi šimtus kilometrų. Būstas daugiausia įsikūręs ant uolų, o toje pačioje vietovėje gali įsikurti iki 12 000 paukščių. Tada ši svetainė virsta sniegu balta. Lizdas prasideda kovo ir balandžio mėn., Per šį laikotarpį visos pulkai skrenda į sunkiai pasiekiamus uolų pakrantes. Kas pirmiausia skrido - ir jis gavo geriausią vietą.

Lizdui bobis naudoja viską, kas yra šalia: dumblių, žolės, dirvožemio, purvo. Norėdami užsandarinti komponentus, naudojamas kraikas. Lizdo skersmuo yra apie 80 cm, o aukštis neviršija 30 cm.

Viskas šeimoje yra griežtai suskirstyta. Vyras yra atsakingas už medžiagas. Jis taip pat pasirenka vietą, gauna maistą, o po to kruopščiai jį saugo, kitaip kaimynai pavogs statybinius komponentus. Moteris stato lizdą. Tik 4–5 metų amžiaus atsiranda pirmasis paukščių lizdas, ir daugeliu atvejų jis lieka tuščias. Jei lizdui pavyko išgyventi, paukščiai ją pakartotinai panaudoja, bet šiek tiek patobulina, pridėdami statybinę medžiagą.

Mūrinis vyksta pavasario mėnesiais, bet rečiau - gegužės mėnesį. Atrodo vienas kiaušinis, labai retai gali būti keletas, tačiau šiuo atveju išgyvena tik vienas viščiukas. Jei kaimynai pavogia kiaušinį, moteris gali atidėti dar vieną. Kiaušiniai yra ovalo formos, jų spalva yra melsvai žalia.

Lizdas abu tėvai laukia papildymo, o perinti skirti viščiukai apie 44 dienas. Pakeitus vietas, jie būtinai atlieka ritualinius judesius, kurie susideda iš to, kad abu traukia kaklą, švelniai patrinkite savo snapelius, juos pakeliant.

Gyventojai - amerikiečiai ir europiečiai - nesikerta vienas su kitu.

Vaizdo įrašas: Šiaurės ganetai (Morus bassanus)

Загрузка...

Populiarios Kategorijos

Загрузка...