Bendra Myna - aprašymas, buveinė, įdomūs faktai

Paukščių juostos paprasti žmonės kartais vadinami didžiaisiais kailiais. Jis priklauso žvaigždės šeimai. Iš viso gamtoje yra apie 12 porūšių.

Maršruto bruožas yra tai, kad jis yra geras gudrus paukštis. Ji įsimena įvairius garsus ir gali juos pakartoti. Be to, paukštis prisimena žmogaus kalbą. Paukščių lotyniškas pavadinimas yra „Acridotheres tristis“.

Išvaizda

Jei žiūrite į įprastą eismo juostą, atrodo, kad tai vidutinio dydžio paukštis su spalvinga spalva. Jei žiūrite į paukštį arčiau, spalva tamsesnė.

Kūnas ir sparnai gali būti padengti juoda arba tamsiai rudomis spalvomis. Tačiau ant plunksnų plunksnų, taip pat iš dalies uodega yra baltos spalvos dėmės. Šie paukščiai neturi slyvų aplink akis, o jų oda yra geltona. Plunksna ant galvos yra pilka.

Šie paukščiai yra šiek tiek didesni už kitus varnėlius. Kūno ilgis siekia apie 27 cm, paukštis sveria 125-135 g.

Jei lyginate juostą su kitais varnais, tada ji turi tankesnę kompoziciją, jos galva yra didesnė, o uodega yra trumpesnė. Šios rūšies atstovams būdingos stiprios kojos, taip pat puikiai išvystytos nagai.

Ieškote maisto ant žemės, išilgai pėsčiomis ir ilgai. Jei paukštis skuba, jis juda ne pagal žingsnius, o šokinėja. Mayna, nors ir turi gana trumpus sparnus, labai greitai skrenda. Tačiau skrydis nėra lengvas. Jauni žmonės atrodo labai panašūs į suaugusius paukščius. Tačiau jų spalvas yra šiek tiek mažesnis.

Buveinės

Šios rūšies atstovai gyvena Afganistane, Irane ir Pakistane. Juos galima matyti ir Indijos, Ceilono, teritorijoje kai kuriose Vidurinės Azijos šalyse, kur šios rūšies atstovai pasirodė tik praėjusio amžiaus pradžioje. Per trumpą laiką juosta visur ten gyveno. Šiandien daugelis šių paukščių gyvena Kazachstane. Bendrųjų mineračių buveinė toliau plinta į šiaurę, taip pat šiaurės vakarus.

Šiandien šios rūšies atstovus galima pamatyti Australijoje ir Pietų Afrikoje, kur juos pristatė žmonės. Šis paukštis taip pat buvo išvežtas į daugelį salų visame pasaulyje.

Eismo juostos yra atsparios išorinėms buveinių sąlygoms, todėl kartais jos gali būti matomos net ir tada, kai paukščiai paprastai negyvena. Buvo atvejų, kai jie susitiko Rusijos ir Izraelio teritorijoje. Žinoma, kad nedidelis šių paukščių populiacija apsigyveno Maskvoje.

Taip yra dėl to, kad paukščiai buvo įsigyti namuose. Žmogus buvo pritrauktas jų gebėjimu įsiminti ir pakartoti žodžius. Tačiau po trumpo laiko daugelis paukščių buvo paleisti, nes jie per daug triukšmo. Savininkai paprasčiausiai negalėjo išlaikyti tokio pačio garsaus garso paukščio. Atleidus eismo juostas, jie prisitaikė prie gyvenimo gamtoje ir sukūrė savo kolonijas.

Maistas, gyvenimo būdas

Gamtoje šie paukščiai mėgsta įsikurti šalia asmens. Jie gali būti patenkinti soduose, virtuvės soduose. Kita mėgstamiausia vieta yra miško kraštas.

Mitybos pagrindas yra įvairūs dideli vabzdžiai. Paprastai tai ortopedai ar vabalai. Šie paukščiai yra sėdintys, todėl žiemos metu jie nešiojami iš savo lizdų. Rūšių atstovai gali išgyventi žiemą. Žmonės kartais pašaukia paukštį į skėrą, kuris verčiasi dėl to, kokio skėryklė vasarą yra jų mėgstamiausias skanėstas. Tėvai maitina savo viščiukus taip pat skėrius. Kojos ir sparnai, kurių jie nevalgo, ir nuplėšti. Maistas jiems yra galvijų galva ir liemenėlė.

Dėl to galima pastebėti, kad juosta suteikia asmeniui didelę naudą. Kai sužvejotos skėriai maitins savo palikuonius, per vieną sezoną viena paukščių pora gali užmušti apie 150 000 asmenų, kurie kelia grėsmę žemės ūkiui. Tačiau juostos privalumai nėra taip paprasti. Juk jie patys daro didelę žalą sodams. Kai vyšnios, abrikosai ir kiti sultingi vaisiai sunoksta, paukštis tampa dažnu sodo lankytoju.

Rudenį ir žiemą, kai tampa sunkiau rasti maisto, juostos tampa lankytojais į sąvartynus ir barnyardus. Čia jie randa grūdų ir šiukšlių, valgomų, liekanas.

Veisimas

Загрузка...


Pavasario pradžioje šiaurinėse buveinių vietose pulkų porose. Šiuo laikotarpiu juostos dainuoja. Tarp vyrų yra karas dėl gerų lizdų vietų.

Šių paukščių daina yra labai savotiškas. Jie skleidžia būdingą pjaustymą kartu su švelniais švilpukais.

Jie lizdo kolonijas, sudarytas iš daugelio asmenų. Jų lizdai yra įvairių medžių ertmėse. Dažnai jie yra aukšti. Kartais vieta jiems surengti lizdą tampa pelkė ant kranto uolos, įtrūkimas uoloje ar įtrūkimas apleistame pastate.

Miestuose šie paukščiai įrengia lizdus po įvairių pastatų stogais. Dažnai jie gyvena paukštidėse. Abi yra susijusios su lizdo statyba. Vienoje sankaba yra iki 5 kiaušinių, nudažytų ryškiai mėlynu atspalviu. Kiaušiniai yra gana dideli, palyginti su pačio paukščio dydžiu. Per metus šios rūšies atstovai gali auginti 3 palikuonių kartas. Pirmieji gimsta jau gegužės mėnesį. Trečiasis vasaros pabaigoje gali palikti tėvų lizdą. Visos vasaros juostos rūpinasi jų viščiukais. Laikant geromis sąlygomis, šios rūšies atstovai gali gyventi apie 50 metų.

Kodėl žmonės juos užvaldė

Kaip jau minėta, juosta gali kopijuoti bet kokį garsą, įskaitant žodžius iš žmogaus kalbos. Jie gali saugiai konkuruoti su Jacquot papūkais. Jie nukopijuoja ir girdi, ir kiti paukščių ir žvėrių garsai. Jūs galite juos sutramdyti gana greitai ir laikyti narve.

Vaizdo įrašas: bendra juosta (Acridotheres tristis)

Загрузка...

Žiūrėti vaizdo įrašą: Managing the Beatles: Brian Epstein Interview (Lapkritis 2019).

Загрузка...

Populiarios Kategorijos

Загрузка...