Little Gopher - aprašymas, buveinė, gyvenimo būdas

Krymo pusiasalis yra unikalus. Jos teritorijoje yra trys klimato zonos. Kaip rezultatas, jis yra daug įvairių gyvūnų. Kryme buvo rasta senovės mažų gopherų protėvių liekanos. Tyrimo metu mokslininkai ilgą laiką dirbo pusiasalio teritorijoje, jie sugavo 179 asmenis.

Mažos populiacijos

Dalis gyventojų yra biogeocenozė, specialiai sukurta žmogaus rankomis, tai yra dirbtinė ekosistema. Gyventojai randami grūdiniuose augaluose. Iš užfiksuotų gopersų trys buvo rasta žieminių kultūrų.

Miško dirže galite rasti nedidelį gopherį. Tačiau jis nėra susijęs su senoviniais biotopo komponentais, o tai reiškia, kad galima tikėtis nedidelio gopero tik vieno lygio stovuose.

Mažasis goperis yra žiemojanti rūšis. Jie pabunda pavasarį, maždaug vasario – kovo mėnesiais. Pabudimas priklauso nuo temperatūros. Kai kurie gopers vasarą žiemoja.

Mažų gopherų tipai

Kūno ilgis svyruoja nuo 19 iki 24 cm, asmens svoris - 460 gramų. Uodega yra tik 1/5 kūno, jos ilgis yra mažesnis nei 4 cm. Tačiau, nepaisant jo dydžio, uodega yra labai svarbi graužikų gyvenime. Ant uodegos yra specialios jautrios galūnės, kurios yra gopherio požeminėse perėjose gairės.

Gopherio kūno spalva gali būti pilka, pilka ir geltona. Kūno forma yra pailga, galūnės trumpos. Gopherio galva turi kiaušinio formos. Mažos dėmės gali būti matomos ant mažo gopero skruostų. Paprastai gopher pilvo pilka. Kūnas, esantis šonuose, taip pat galūnių kraštas yra pilkas, kartais gelsvas.

Maži gopherai praleidžia daug laiko po žeme, todėl jie turi blogą regėjimą. Dėl šios priežasties jie paprastai nejudina toli nuo jų skylių.

„Gophers“ turi ašarų liaukas, kurios padeda jiems atsispirti dulkėms ir nešvarumams. Tai labai svarbu, nes gopers akys nuolat užterštos. Dėl to jie turi labai mažą, beveik nematomą ausį.

Maži gopherai turi nuostabų gebėjimą - patikimą įspėjimą. Paprastai graužikai giria arba švilpsta. Garsas priklauso nuo pavojaus masto.

Mažo gophero gyvybingumas svyruoja nuo 1 iki 3 metų. Jei aplinka ir klimato sąlygos yra palankios, graužikai gali gyventi iki 5 metų.

Buveinė

Mažo gopherio plitimas yra gana didelis. Paprastai jie įsikuria žemumose ir žemumose bei pusiau dykumose. Mažos gophero rytuose - Betpak-Dala dykumoje, vakaruose - sienos, ne toliau kaip Dniepras; šiaurėje - į Zaisan ežerą, pietuose - Juodosios jūros pakrantėje.

Gyvenimo būdas


Remiantis mokslininkų pastebėjimais, buvo nustatyta, kad yra daugiau smulkių voverės moterų nei vyrų, o lyties indeksas - 0,8. Jei kalbame apie palikuonis, gimsta daugiau moterų nei vyrų.

Dauginimas vyksta po žiemos miego. Paprastai nėščią moterį galima rasti pavasarį (kovo – gegužės mėn.), Tačiau atsitinka, kad jie randami vasarą (birželio – liepos mėn.). Embrionų dydis negali būti tiksliai nustatytas, nes jie susitiko su 2-3 mm ilgio embrionais. Tai atsitiko kartu su moterimis, kuriose embrionas jau turi 31-36 mm ilgio kūną. Gophers rūpinasi savo palikuonimis. „Cubs“ atrodo akli, kurčia ir nesėkmė, todėl jiems reikia kažko, kuris jiems padėtų.

Vienus metus yra vienas generacinis ciklas. Paprastai patelė atneša 5-8 kubus. Pirmą kartą gyvenime jie griežtai yra skylėje. Balandžio - gegužės mėn. (Priklausomai nuo oro sąlygų) jaunoji gopher iš skylės. Po to maždaug po mėnesio vyksta persikėlimas.

Gophers gyvena kolonijose, kurios gali ištiesti per keletą kilometrų. Gophers gyvena urvuose, kurių gylis gali siekti iki 1,8 m, o jo judesių ilgis gali būti didesnis nei 4 metrai.

Žiemos laikotarpiu gopherai paruošia savo skyles. Graužikai uždaro įėjimą su specialiu įžeminimo kištuku, kuris iškasamas tik pavasarį. Išėjimo iš skylės procesas gali užtrukti iki 3-4 dienų. Jei skylė yra sena, gali būti keli įėjimai.

Atkreipkite dėmesį! Mažasis Goperis yra maro, tularemijos ir bruceliozės sukėlėjo atstovas. Kryme nustatyta, kad graužikas turi hemoraginę karštligę su inkstų sindromu.

Galia


Mes negalime pasakyti, kad gopherai renkasi dietą. Yra žinoma, kad žmogus valgo apie 32 rūšių pašarų. Pažymėtina, kad mažas gopheris sunaudoja gyvūninės kilmės pašarą, t. Krymo driežas, taip pat įvairūs vabzdžiai. Taip pat maži gopherai valgo skirtingus grūdus - todėl graužikas laikomas kenkėjais. Jis gali valgyti visus maisto augalus, palikdamas tik piktžoles.

Mažos gopher dietos taip pat apima kandis, plunksnų žolė, kviečių žolė ir tulpės.

Priešai

Atsižvelgiant į tai, kad mažo gopherio reprodukcijos greitis yra labai aukštas ir jis yra labai sunkus, ši graužikų rūšis nepriklauso saugomoms rūšims. Tačiau šių gyvūnų burbulai yra labai svarbūs, nes juos naudoja daugelis raudonojoje knygoje išvardytų gyvūnų

Mokslininkai pastebėjo, kad gyventojų skaičius neseniai sumažėjo, kai kurios rūšys visiškai išnyko. Taip atsitiko todėl, kad klimatas palaipsniui keičiasi. Svarbų vaidmenį vaidino žemės auginimas su cheminėmis medžiagomis, kurios neigiamai paveikė mažo gophero gyvybingumą.

Mažasis gopheras yra priverstas susidoroti su didžiaisiais priešais: gyvatėmis, stepių ereliais, looney, balaban, polecats ir lapėmis. Paprastai graužikai pirmiausia yra atsargūs visų pirma silkių kirai, tada lapė, ir tik po to, pelkės mėnulis. Likusieji priešai yra retai reiduojami.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Cute Little Gopher Family Living Under Our Deck (Rugsėjis 2019).