Silkių kiras - aprašymas, buveinė, įdomūs faktai

Silkių kiras priklauso charadrijformų tvarkai, tarp visų kitų paukščių rūšių atstovų, jis yra labiausiai atpažįstamas ir paplitęs. Kaiščių pasiskirstymo plotas yra toks platus, kad dauguma ornitologų yra įsitikinę, kad yra daug artimai susijusių paukščių.

Buveinė

Daugiausia juodos kiras gyvena vėsiuose regionuose, plačiai gyvenančiuose šiauriniame pusrutulyje. Žiemos šalto laikotarpiu pulkai siunčiami į Kinijos pietus, į japonų žemes, į Floridą, į Meksikos įlanką. Dažniausiai viščiukas parenka britų žemes, Islandiją, Aliaską ir Rytų Ameriką, Kanadą, Skandinaviją.

Atsižvelgiant į tai, kad šie paukščiai yra labai priklausomi nuo ten esančio vandens ir maisto, jie gyvena pakrantės zonose, gyvena uolose, pelkėse, uolose. Gulbė stebėtinai sugebėjo prisitaikyti prie gyvenimo visuomenėje, kartu su žmonėmis, todėl ji nustoja statyti lizdus ant pastatų stogų, namų palėpėse. Reguliariai jie gali būti pastebimi pakrantės zonoje arba mieste, kuris yra greta upių, ežerų ir jūrų.

Paukščio išorė

Kaija yra gana didelis paukštis. Suaugusiojo paukščio svoris dažnai būna didesnis nei 1,5 kg, o kūno ilgis - apie 60 cm, o galvos, kaklo ir kūno dalis yra balta. Ant nugaros ir sparnų spalva yra šviesiai pilka. Viršutinė snapelė yra išlenkta, šiek tiek plokščia iš šonų, geltona. Tačiau pagal jį yra raudonos spalvos.

Kaija akis rėmus siaura geltona oda. Akių rainelė yra pilka. Pažymėtina, kad kopūstų plunksnų spalva tampa šviesa tik ketvirtaisiais gyvenimo metais. Iki šio amžiaus jauni paukščiai ir viščiukai turi spalvingą spalvą, kurioje vyrauja pilkos ir tamsiai rudos spalvos atspalviai. Palaipsniui plunksnas tampa ryškesnis po dvejų gyvenimo metų. Jaunų paukščių galvos pleiskanos - šios genties atstovai - turi rusvą, nepastebimą atspalvį ir akių rainelę.

Reprodukcijos niuansai ir ilgaamžiškumas

Kai gyvatė gyvena gamtinėse ir gamtinėse sąlygose, jos gyvenimo trukmė siekia apie 45–55 metus. Ornitologai mano, kad sidabrinė kaija yra labai organizuota rūšis. Sunkūs santykiai tarp skirtingų šios rūšies paukščių atstovų yra pagrįsti konkrečia hierarchija. Švino ir dominuojančios padėties vaidmuo priklauso tik nuo vyrų. Moterys savo ruožtu gali spręsti tik tokias problemas, kurios turi įtakos lizdų statybos vietos parinkimui.

Kaija yra monogaminis paukštis. Su retomis išimtimis jie sukuria porą vieną kartą per visą jų gyvenimo laikotarpį. Paauglių amžiaus paukščių amžius pasiekia penkerius metus. Sidabriniai kirai pradeda grįžti į savo lizdą balandžio pabaigoje, gegužės pradžioje, kai ledas išeina iš vandens paviršiaus.

Lizdų metu paukščiai sudaro tikras pulkas ir kolonijas. Lizdų statybai kaiščiai naudoja mažas plunksnas, vilnos laužas. Norėdami tai padaryti, ji pasirenka nuošalias vietas šalia uolų, uolų, tankiais krūmais. Lizdų statyboje dalyvavo abu partneriai. Be to, kaip medžiaga naudojama medžių šakų, džiovintų dumblių, samanų.

Vidutiniškai sankaba yra nuo 2 iki 4 kiaušinių, kurių atspalvis yra žaliai rudos arba šviesios alyvuogės. Be to, kiaušiniai yra padengti didelėmis tamsiai rudomis dėmėmis. Mūrinis liukas abu partneriai. Be to, kai moteris pakeičia vyrą arba atvirkščiai, paukščiai stengiasi labai atsargiai ir atsargiai pasukti kiaušinius.

Pasibaigus inkubacijos laikotarpiui, kuris trunka apie mėnesį, palikuonys patenka į šviesą. Jų mažieji kūnai yra padengti pilkšvais pūkais, kuriuose aiškiai matomi tamsių atspalvių dėmės. Po poros dienų viščiukai jau žino, kaip atsistoti ant kojų, o po dviejų dienų mažai lokiai gali palikti savo lizdą trumpam laikui, nenutraukdami tolimo atstumo.

Jei yra grėsmė netoliese, viščiukai bando paslėpti, sukti. Tuo pačiu metu jie yra gana sunku atskirti nuo žemės paviršiaus. Skrydžiui viščiukai ruošiami 40–50 dienų. Abu tėvai paeiliui maitina savo kubelius, juos užplūsta. Intensyviai besivystantys viščiukai daugiausia valgo žuvis.

Maisto sidabro kirai


Pažymėtina, kad šios rūšies paukščių atstovai yra visagalūs. Dažnai jie yra prie jūros laivų ir sąvartynų. Kartais netgi galite pamatyti, kaip siras pavogia kiaušinius iš kitų paukščių ar svetimų viščiukų klojimo.

Sidabriniai kirai, skirti gaudyti peles, žiurkėnus, mažus roplius ir vabzdžių lervas. Be to, kirvio racione yra uogų, grūdų, riešutų ir vaisių, žuvų, kirminų ir vėžių. Didesnė kirė lengvai pasirenka maistą iš mažesnių ir baisesnių tos pačios veislės narių.

„Bendruomenės“ su žmonėmis niuansai

Ji turėtų nedelsiant nurodyti, kad šios paukščių rūšies atstovai gana neginčijamai gali susidoroti su žmonėmis. Silkių kirai intensyviai gyvena megacitose ir dideliuose šiuolaikiniuose pastatuose, pastatydami jų lizdus tiesiai ant jų stogų. Dažnai ji gali užpulti viską, kas gali kelti grėsmę jos palikuonims. Vėlgi, yra reguliarių atvejų, kai labai ohameevshie sirai miesto viduje galėtų pakabinti maistą iš žmonių rankų.

Tačiau pastaruoju metu liūdna tendencija mažėti sidabrinių kaiščių skaičiui tampa vis aiškesnė. Europoje gyventojų skaičius beveik perpus sumažėjo. Ekspertai pateisina tokį paukščių skaičiaus sumažėjimą kenksmingų aplinkos veiksnių, taip pat žuvų kiekio sumažėjimu prie kranto esančiuose regionuose.

Nepaisant to, kai kuriose dienose, kai kuriai yra aktyvūs. Kai kuriais atvejais šie paukščiai gali išlikti aktyvūs visą dieną. Ypač tai pasakytina apie tuos paukščius, kurie gyvena didelėse platumose, kuriai būdinga polinė diena.

Paukščių elgesys


Kaija pasižymi specifiniu vokalu. Jie gali padaryti daug įvairių garsų. Savo arsenale yra gniuždymas, šlykštimas, graudimas ir net garsai, panašūs į mąstymą. Tačiau daugeliu atvejų iš jų jūs galite išgirsti, kaip juokas.

Silkių kirai paprastai susirenka gana daug kolonijų, įskaitant iki kelių šimtų porų. Kartais galite pamatyti daugiau retų, mažų pulkų. Kiekviena vyrų ir moterų pora turi savo apsaugą. Jei kolonijai gresia bet koks priešas iš išorės, tada visi paukščiai nedelsdami ralis, kad suteiktų tinkamą pasipriešinimą oponentui ir apsaugotų savo artimus. Tačiau ramioje kolonijos laikotarpiu gali kilti jų pačių konfliktai, dažnai pasibaigiantys išpuoliams.

Vyrų ir moterų santykis poroje gali išsivystyti gana sunkiai. Visų pirma šis teiginys galioja santuokos laikotarpiui. Per visą savo vyrą pradeda santuokos žaidimus ir ritualinį maisto pristatymą savo „nuotaka“. Tuo tarpu patelė sėdi prie savo lizdo ir pradeda gniuždyti gana plonai, maldaudama vyrui ją maitinti. Po kiaušinių dėjimo būdingas poravimosi elgesys pradeda išnykti, kol jis visiškai išnyksta.

Svarbūs faktai

Kaija kolonijoje ar poroje bando stebėti aiškias hierarchijos sąlygas. Lyderis ir lyderis tikrai bus vyrai, kurie visada priims sprendimus ir pasirinks pasirinktą. Pastarasis bus susijęs tik su problemomis, kurios gali kilti įrengiant ir statant lizdą.

Be to, beveik kiekvienam šiai rūšiai priklausančiam paukščiui būdinga tinginystė: ji nenori savarankiškai ieškoti grobio ir maisto, darydama pastangas. Sidabrinis kiras yra labiau patenkintas vartojant maisto iš kitų giminaičių, paukščių ar gyvūnų.

Video: silkių kiras - skirtumas tarp jaunų ir suaugusiųjų