Oriolė - aprašymas, buveinė, įdomūs faktai

Oriolis yra nedidelis, nedidelis ir ryškiai prisotintas paukštis. Mokslinėje bendruomenėje paukštis vadinamas „Oriolus“. Išversta, žodžio šaknis skamba kaip „auksinė“. Turi būti daroma prielaida, kad toks pavadinimas sukėlė paukščiai ryškiai prisotintą spalvą.

Oriolis yra dainų paukštis. Dėl savo pobūdžio dainavimas yra tarsi fleita. Toks dainavimas ypač svarbus vyrams poravimosi metu. Tokiu būdu jis bando žavesį ir viliojimą. Kartais ji gali dainuoti taip, kad daina panaši į visiems pažįstamų gyvūnų karalių atstovų. Tačiau toks balso dažymas ne visada būdingas paukščiui, bet tik tuo metu, kai yra aiškus pavojus.

Pasak mokslinio klasifikatoriaus, atskyrimas, į kurį paukščių veda, vadinamas praeivio formos, o šeima vadinama oriolu.

Kaip atrodo?

Paprastai paukštis paprastai neviršija 25 cm, tačiau sparnų spalva natūraliai yra daug svarbesnė ir yra 45 cm, o mažas kūnas yra būdingas miniatiūriniam paukščiui. Tai tik 100 g vidutinė masė ir dar mažiau. Vyriškos plunksnos spalvos yra ryškios. Moteryje kaklo sritis yra geltonos spalvos. Ta pati spalva yra būdinga uodegai. Spalva gali būti skirtinga, tačiau vyrauja rožinės arba tamsiai rudos spalvos atspalviai.

Dietos elgesys ir pobūdis

Ramybė ir draugiškas požiūris yra išskirtiniai šio paukščio bruožai. Paukštis be abejonių šešėlio turėtų būti priskiriamas flegmatikai, o ne tiems, kurie mėgsta tuštybę.

Naminių paukščių pašaro populiariausios pozicijos dietoje skiriamos vabzdžiams ir vaisiams. Taip yra dėl to, kad medžiai yra pagrindinė Oriolų buveinė. Pakilus į medį, paukščiai gali plačiai naudotis įvairiais vabzdžiais. Ji gali lengvai valgyti uodai, įvairios klaidos, drugeliai, vikšrai.

Iš vaisių, esančių priešakyje, pirmenybė yra kriaušės. Tačiau paukštis nemėgsta paragauti vyšnių, abrikosų ir kitų vaisių. Dėl jos šėrimo paukštis iš esmės pasirenka laiką ryte. Visą laiką ji užsiima tik užkandžiais.

Buveinių charakteristika

Paukštis randamas Europos ir Azijos žemynuose, didžiuliame šiaurės vakarų Afrikos žemyne. Mūsų šalyje tai galima pamatyti Sibiro teritorijos pietvakarių teritorijose. Pageidautina paukščių vieta yra medžiai, esantys netoli rezervuaro. Dažnai tai randama retuose lapuočių ir pušynuose. Paukštis yra gerai užmaskuotas į storą lapiją, todėl labai sunku išsiaiškinti. Jei oriolis labai aukštai pakyla medyje, tai beveik neįmanoma pamatyti ten.

Oriolis yra tipiškas migruojantis paukštis. Nuo rugpjūčio pradžios skrenda. Jos kelionės tikslas yra atogrąžų Afrika. Jis neskuba grįžti ir tai daro tik antroje gegužės pusėje, kai oras yra stabilus ir stabilus.

Jis niekada nenustebina Europos teritorijoje. Taip yra dėl to, kad žiemą šiose vietose labai sunku rasti maisto. Be to, jis netinkamai toleruoja žemas temperatūras, kurios egzistuoja šiuose regionuose.

Rūšių rūšys

Wildlife turi daugiau kaip 24 šios paukščių atstovų rūšis. Kartais skirtumai tarp jų yra nedideli, o kartais jie yra svarbesni.

Oriole vulgaris
Ji yra labiausiai paplitusi rūšis. Vieta yra Europa, Azija, Vakarų Sibiras mūsų šalies teritorijoje. Šiai rūšiai būdingas plunksnų ryškumas, geltonos, juodos ir žalios spalvos. Paprastai sparnams ir snapui būdinga juoda spalva. Bet ant pilvo dominuoja sidabro ir baltos spalvos atspalviai. Kūno svoris neviršija 90 g, o ilgis - 25 cm.

Tai nereiškia, kad ši rūšis yra maisto paklausa. Dietą sudaro vaisiai ir maži gyvūnai. Dėl ryškių spalvų buvimo paukštis gerai atpažįstamas. Kitos rūšys pasižymi kuklesniu spalvų diapazonu. Rūšiui būdingas dviejų porūšių buvimas. Vienam iš jų būdingas taškų trūkumas už akių. Kitoje porūšyje, priešingai, jis yra.

„Greenhead Oriole“
Jos buveinė yra Kenija ir Tanzanija. Ši rūšis yra atogrąžų dalis. Mėgsta būti atogrąžų ir subtropinių miškų gausu lietaus. Paukštis linkęs likti arti vandenų dėl to, kad mėgsta plaukti. Oriolis yra tipiškas tvarkingas. Ji dažnai panardina į vandenį, kad galėtų plauti.

Priešingai nei ankstesnės rūšys, tokie „Orioles“ yra šiek tiek mažesni. Kūno ilgis yra ne didesnis kaip 24 cm, o riba - 65 g masė. Spalvų paletėje vyrauja žalios spalvos atspalviai. Kojoms būdingos mėlynos spalvos, o snapo spalvoje vyrauja tamsiai rudos spalvos atspalviai.

Oriolė yra dryžuota
Dažniausiai šios rūšies buveinė yra Naujoji Gvinėja ir Australija. Mėgsta būti eukalipto miškuose. Šio tipo spalvos yra mažiau ryškios, pastelinės spalvos. Kūnas ilgis gali siekti 28 cm, o svoris neviršija 96 g.

„Oriole“ juoda vadovauja kinų
Gyvena Kinijoje ir Pietryčių Azijoje. Spalvų paletėje vyrauja geltona, žalia ir balta. Kūno ilgis neviršija 26 cm, o svoris - 90 g. Palankiomis sąlygomis jis gali gyventi iki 15 metų. Vaizdą apibūdina raudonas snapas. Padidėjęs socialinis ryšys nėra būdingas šiai rūšiai, todėl paukščiai nori nuolat pastogėje.

Nun
Ši rūšis gyvena Etiopijoje. Jis mėgsta atogrąžų miškus. Spalvų paletė yra panaši į ankstesnį vaizdą, tačiau ji išsiskiria juodos galvos buvimu (taigi, iš tikrųjų ji gavo pavadinimą). Dėl snapo būdinga ruda-raudona spalva.

„Oriole Masked“
Buveinė yra Afrika. Jis mėgsta atogrąžų miškus ir tankius krūmus. Dažnai tai galima rasti įvairiuose krūmynuose.

Didelės sumos oriolis
Daugiausia gyvena San Tomo saloje, kurios vieta yra Afrika. Tokią teritoriją ji pasirinko ne atsitiktinai. Saloje yra tankūs miškai, kuriuose yra oriolė. Rūšies pavadinimas priklauso nuo plataus snapo. Šioje formoje yra tik šios rūšies atstovai. Kūno ilgis yra ne didesnis kaip 22 cm, o viskas retai viršija 55 g. Šiai rūšiai būdingi aiškūs lyčių skirtumai. Vyras turi juodą galvą, o moterims tai būdinga šviesesnė.

Veisimo ir veisimo sąlygos


Daugelis jų gerbia šiuos paukščius už ryškias spalvas. Tie, kurie nusprendžia laikyti šį paukštį namuose, turėtų išmokti keletą taisyklių.

Iš karto po gaudymo neįmanoma patalpinti paukščio narve. Ji labai mėgsta laisvę. Jei mes nepaisome šios taisyklės, paukštis gyvens ne ilgiau kaip 5 dienas. Būtina, kad paukštis nebūtų dedamas į narvą, bet norint sutvarkyti jauniklį. Būdami ląstelėje, niekada negirdėsite iš savo dainavimo, o savininkas neteks galimybės išgirsti jos „dangiškąjį“ balsą.

Faktas! Šis plunksninis atstovas yra labai baisus ir atsargus. Tai bus malonu apsvarstyti tik tada, kai jis yra labai nutolęs nuo asmens.

Norėdami maloniai pasimėgauti dietu, labai sunku. Jis nori valgyti tai, ką jis randa, ir įsigyti maistas yra labai neigiamas. Todėl daroma išvada, kad oriolio veisimas nelaisvėje yra labai sunki užduotis. Kartais tai tiesiog neįmanoma, o tai dar kartą priklauso nuo laisvės. Kiekvienas, kuris nusprendžia veisti nelaisvę, turėtų prisiminti, kad jo turinys turi būti didelis. Oriolis mėgsta mesti kampus. Jos plunksnos yra minkštos, o į spąstus, jie gali pakenkti.

Šiam tipui būdingas ryškus monogamis. Pora formuojama gyvenimui. Per metus moterys gali sėdėti iki 4 kiaušinių, iš kurių vėliau pateks viščiukai. Moteris inkubuoja kiaušinius 15 dienų. Perinti skirtus kiaušinius atlieka moterys. „Žmogus“ tam tikrą laiką ją pakeičia. Pirmą kartą po viščiukų atsiradimo tėvai tik maitina juos. Dienos racione šėrimo viščiukai trunka iki 15 valandų. 15–17 dienų po viščiukų gimimo sugeba savarankiškai skristi.

Vaizdo įrašas: „Oriole“ („Oriolus oriolus“)

Žiūrėti vaizdo įrašą: Paprastasis varnėnas (Sausis 2020).