Auksinis plaukuotas pingvinas - aprašymas, buveinė

Auksaspalvis pingvinas gavo savo vardą dėl to, kad ant galvos buvo būdingas atspalvis. Šie gražūs šeimos nariai gali konkuruoti su išskirtiniais išoriniais duomenimis. Be to, jie yra įdomūs ir įdomūs mokymosi požiūriu. Daugelis fotografų ir tyrinėtojų džiaugiasi galėdami patekti į natūralias pingvinų buveines, kad galėtų juos stebėti ir kurti įdomią medžiagą.

Formos ypatybės

  1. Pirmą kartą paukštis buvo aprašytas gamtininkas iš Vokietijos 1837 m. Tai buvo tas, kuris pastebėjo, kad įdirbęs tvarinys buvo įdomus. Iš pradžių šis pingvinas buvo priskirtas bendrai šeimai, tačiau laikui bėgant asmenys persikėlė į atskirą klasifikaciją.
  2. Jei sekate duomenis, gautus iš daugelio tyrimų, artimiausias šio paukščio žmogus laikomas karališkojo tipo pingvinu. Žinoma, antroji rūšis yra didesnė ir masyvesnė, tačiau kitaip jie yra panašūs.
  3. Daugiau nei prieš 1,5 mln. Metų įvyko pirmoji mutacija, paukščiai buvo suskirstyti ir pradėjo išvaizdą. Šiandien šie žmonės atrodo visiškai kitokie, mes sutelksime dėmesį į auksinį plaukuotą šeimos narį.

Buveinė

  1. Nagrinėjamų rūšių rūšys mėgsta gyventi Antarkties pakrantėje. Jie mėgsta gyventi salose, esančiose per Antarkties žemę. Kitos išimtys yra lygumos su begaline sniego mase, kuri neleidžia patekti į vandenį.
  2. Dėl savo pobūdžio pingvinai gyvena kolonijinėje, todėl gyvena didelėse šeimose. Jie susitiko Pietų Čilėje, taip pat Orkney salose ir Antarkties pusiasalyje. Pasak eksperto, šie asmenys yra Naujojoje Zelandijoje, Australijoje, Brazilijoje ir Afrikoje. Tačiau jų pulkai yra nedideli ir nestabilūs.
  3. Jei manote, kad yra konkreti gyvenamoji vieta, gražūs plunksniniai draugai nori apsigyventi šalia uolų. Jie stato lizdus ten, praleidžia didžiąją savo gyvenimo dalį, pasislėpti nuo priešų natūralioje aplinkoje.
  4. Kadangi anksčiau minėta, kad ši rūšis gyvena kolonijiškai, būtina paaiškinti asmenų skaičių vienoje šeimoje. Dėmesio, jis gali siekti 1,5 mln. Ir dar daugiau. Todėl pingvinai yra sauja ir dažnai priešiški teritorijai.
  5. Jauni gyvūnai nėra tokie konfliktai, kaip ir paukščiai. Pastarasis dažnai pradeda kovoti, nes stengiasi pasirinkti geriausią vietą statyti namus. Įdomu tai, kad iš šeimos buveinės ploto kyla nemalonus žuvingas kvapas.
  6. Socialinė veikla yra gana išsivysčiusi, paukščiai bendrauja su šauktimis ir gestais. Savo arsenale yra daug garsų, kiekvienas iš jų reiškia kažką. Kai prasideda poravimosi laikotarpis, vyrai dainuoja ir todėl kviečia moteris. Moterys susirenka į krūvą, o žmogus pasirenka vieną ir pradeda šokį.

Aprašymas

  1. Šio genties individas pasižymi didelėmis bendrosiomis savybėmis. Žinoma, ji negali konkuruoti su karaliaus pingvinais, bet ji taip pat nėra maža. Taigi, kalbant apie augimą, paukštis auga iki 70 cm, tačiau buvo ir didesni atstovai.
  2. Lytis skiriasi, vyrų atstovai yra šiek tiek didesni nei moterų. Šiems paukščiams būdingas įdomus bruožas. Jie skiriasi kūno svoriu, priklausomai nuo metų laikotarpio. Be to, poravimosi metu ji tinkamai padengia svorį. Paprastai masė svyruoja nuo 3-6 kg.
  3. Nepilnamečiai atitinkamai yra mažesni, bet greitai auga riebalų rezervai. Prieš prasidedant varikliui, pingvinai sveria apie 6 kg, po to praranda svorį 1,5-2 kartus. Iš pradžių šie paukščiai buvo vadinami kailiais, o ne auksiniais plaukais. Taip yra dėl būdingo tufto ant galvos, pigmentuotos geltonos oranžinės spalvos atspalviu.
  4. Patarimas yra virš antakių. Tai laikoma šios rūšies savybe. Snapas yra stiprus ir pakankamai didelis. Ji yra rusvai ruda su oranžiniu atspalviu. Šiek tiek išlenktas kaip nagas.
  5. Visiems kitiems parametrams šie pingvinai sunkiai išsiskiria tarp panašių asmenų. Jie beveik visą kūną dažyti mėlynos arba juodos spalvos. Pilvo dalis ir kaklas yra baltos spalvos. Kojos yra rausvos, taip pat plotas po sparnais.

Dieta

  1. Nepamirškite, kad šios rūšies asmenys priklauso grobio paukščiams. Jie nežino, kaip skristi, bet tai netrukdo jiems būti puikiais medžiotojais po vandeniu. Prim tai pingvinai tai gana sėkmingai.
  2. Suaugusieji gali visiškai nardyti iki 65 m gylio. Tuo pačiu metu jie gali būti po vandeniu be deguonies iki 3 minučių. Be to, prieš medžioklę ir panardinimą į vandenį pingvinai savo burnoje surenka nedidelį kiekį akmenų. Dėl šio papildomo svorio plėšrūnai gali greitai nusėsti į vandenį.
  3. Dažnai aukso plaukuotus pingvinus medžioja mažoms žuvims. Jie taip pat valgo vėžiagyvius ir kalmarus. Jei pažvelgsite į jį iš kitos pusės, tada, maitindami palikuonis, tėvai bando pritraukti mažus moliuskus ir planktoną.
  4. Problema yra ta, kad jaunų žmonių organizmas yra gana silpnas ir dar nėra visiškai sustiprintas. Todėl viščiukai paprasčiausiai negali virškinti didesnio maisto. Būtent dėl ​​šios priežasties galime pasakyti, kad tėvai suteikia jauniems gyvūnams ypatingą „kūdikių“ maistą.

Įdomūs faktai

  1. Svarstomi asmenys nėra įtraukti į Raudonąją knygą, tačiau ši rūšis yra saugoma. Manoma, kad auksiniai plaukai yra labai pažeidžiami.
  2. Tuo pačiu metu, jei padėtis nepasikeis, tokie asmenys pateks į Raudonąją knygą. Paukščiai žūsta daugiausia dėl to, kad visa planeta kenčia labai ekologiškai. Konkrečiai, globalinis atšilimas neigiamai veikia pingvinus.

Tokie asmenys yra unikalūs ir saugomi kaip rūšys, kurios gali išnykti. Faktas yra tas, kad pingvinai turi nedaug natūralių priešų, jie sunaikinami dėl ekologijos pablogėjimo visai planetai. Retais atvejais ruoniai ir žudikų banginiai užpuolė.

Video: 10 faktų apie pingvinus