Dugong - aprašymas, buveinė, gyvenimo būdas

Dugongs yra žavingi jūros gyvūnai, jie yra žoliniai žinduoliai ir labiausiai panašūs į jūros karves. Tiesą sakant, jie yra gana arti manatų, kurie vadinami jūros karvėmis. Zoologai nurodo dugongus į sirenų eilę. Būtent taip yra toks atsiskyrimas, vadinamas senovės graikų legendomis, be to, duyung iš malajų kalbos išversta kaip undinė ar mergaitė iš jūros.

Rusijoje dugongas dažnai vadinamas jūros karvė, nes undinė, kaip antai rusų epas, apibūdina šį tvarinį, vis dar toli gražu nežino malonės. Bet jei lygintumėte su karve, tuomet dugongas yra gana suderintas su šiuo gyvūnu. Jis taip pat turi didžiulį kūną, nepatogumą ir tam tikrą minkštą žavesį, kuris jus paliečia ir džiaugiasi šio nuostabaus jūros tvarinio įpročiais.

Pagrindinė informacija

Dugongs dažniausiai nori apsigyventi pakrantėse, kur jūra ir vandenynai sudaro tvenkinius ir sekliąsias lagūnas. Dabar šis regionas yra tropinis Ramiojo vandenyno ir Indijos vandenynų diržas. Kadangi tai nėra sunku suprasti, jie gyvena jūros vandens erdvėse ir praktiškai nesigeria į gėlą vandenį.

Jie yra mažiausi iš sirenų eilės atstovų, nes keturių metrų ilgio kūno ilgis sveria tik iki 600 kilogramų, o šių gyvūnų santykis yra gana nedidelis. Tuo pat metu vyrai visada yra didesni nei moterys.

Kūno struktūra yra tam tikras cilindras, turintis daug raukšlių, būdingas visoms storos odos savininkams ir dideliam poodinio riebalų sluoksniui.

Oda tikrai turi įspūdingą storį - apie du centimetrus ar daugiau, o spalva yra pilka ir šiek tiek pakilus. Visada pilvas yra lengvesnis, o nugara šiek tiek tamsesnė.

Jei palyginsite jį su kitu iš kitų gyvūnų, dugongas paprasčiausiai yra per daug užplombuotas antspaudas su kai kuriomis savybėmis. Tačiau, jei pažvelgsite geriau, yra daug savybių, kurios išskiria dugongą nuo kitų gyvūnų, ypač jos neturi nugaros pelekų, o priekinės yra gana ilgos (iki pusės metro), nėra jokių požymių ir specifinių kojų savybių, kurios leistų judėti ant žemės. Todėl dugongs nenusileidžia ant žemės, nes jie nusileido į vandenį, ir ten jie išsivystė į būtinas sąlygas ir kūno struktūrą. Taigi, iš tiesų, jie ir toliau sėdi po vandeniu ir jaučiasi puikiai apie save, nes taikaus šių gražių gyvūnų veido išraiška leidžia mums kalbėti.

Iš išorės, dugongas būtų lengvai supainiotas su manatee, jei nebūtų užpakalinės pelekės, kuri, skirtingai nuo manato, yra padalinta iš gilios tuščiavidurio viduryje, o dažniausiai panaši į bangą. Palyginimui, formos manateo nugaros pelekai yra panašus į manierės peleką, kaip ir noras.

Dabar kreipiamės į dugongo veido aprašymą, kuris taip pat nusipelno tam tikro dėmesio ir pasižymi būdingais bruožais. Daugeliu jūros būtybių tipiški daiktai nėra tipiški, o orbitoje giliai akys taip pat tinka gyvenimui po vandeniu (beje, jie puikiai girdi, bet ir taip). Galvos dydis yra palyginti mažas, palyginti su kūnu ir sėdimas. Kamuolys turi mėsingas kempines ir bukas nosis, kuris tiekiamas su vožtuvu, padengiančiu išorinio vandens vidinę erdvę.

Dugongo pobūdis ir gyvenimo būdas

Šie vandens žinduoliai yra panašūs į karves jų lėtai ir ramybėje, o jei jie tiksliau aprašomi, jie yra baisios karvės. Atrodo, kad vandens erdvė yra gimtoji dugong, todėl kodėl gi ne pasitikite ir netgi šiek tiek įspūdingai? Nepaisant to, jie atrodo gana baisūs, atsargiai ir sklandžiai. Atstumas, kuris per valandą įveikiamas, yra vidutiniškai apie 10 kilometrų. Kita vertus, dugongams nereikia sprinto sugebėjimų, priešingai - būtent būtent šis lėtumas ir matavimas leidžia veiksmingai ieškoti maisto.

Dugongs pagrindinė veikla yra ieškoti įvairių augalų, t. Y. Dumblių, kurie paplito jūros dugne. Todėl jie plaukia tokiu būdu ant jūros dugno ir ramiai valgo dumblius - kodėl gi ne karvės?

Keista, šie drovūs gyvūnai nėra ypač linkę į pulkus. Dažniausiai jie yra individualūs ūkininkai, o pakuotės formavimąsi lemia tik augmenijos buvimas tam tikroje teritorijoje. Tada dugongs susiburia į mažą penkių ar šiek tiek daugiau asmenų grupę ir sklandžiai eina per atskirą vietą, tarsi grupėje, užsiimančioje maistą.

Be to, yra galimybė migruoti grupėje, kai visai visuomenei tenka šiltesni regionai, kad galėtų ieškoti maisto. Tokias migracijas lemia palankesnių klimato sąlygų pasirinkimas.

Kitas keistumas yra visiškas palankumas žmonėms. Jei kada nors matėte mielą ir lankstų naminį gyvūnėlį, tuomet dugongas yra gražiausių ir lankstiausių jų pavyzdys. Jūrų gigantai leidžia sau išspausti, insultą, apkabinti, glamonuoti, pabučiuoti, fotografuoti, padaryti taip, kad būtų patogiau keliauti. Jie gali būti subraižyti, masažuoti ir daug daugiau. Todėl gana dažnai, kai ieškote internetinio dugongo nuotraukos, ten bus tam tikras asmuo, kuris spaudžia jūrinę karvę arba daro kažką juokingo su šiuo gyvūnu. Tiesą sakant, dugongas nėra ypač prieš tokį ryšį.

Šio elgesio paslaptis slypi storoje odoje, todėl šie padarai beveik visiškai nepažeidžiami išoriniams poveikiams. Predatoriai nemoka daug dugongo, nes bandymas gauti tokią odą yra brangesnis. Tiek dugongs, tiek plėšrūnai supranta šį faktą, todėl nesikiša vienas į kitą ir paprastai nesutampa. Kartais, žinoma, atsitinka, kad ryklys gali norėti valgyti kūdikių karvę, bet motinos atėjimu, plėšrūnai išeina į pensiją. Dugongs gali nuvažiuoti net didžiulius ryklius, kurie taip pat nemato prasmės bandyti savo rankas su šiais gigantais.

„Dugong Power“

Jei pažvelgsite į šių tvarinių pūlingas lūpas, tada viršutinė lūpa aiškiai išsiskiria, o be pernelyg didelio atrodo. Ši detalė taip pat leidžia atplėšti augalus iš jūros dugno. Suaugusio gyvūno paros racionas gali būti apie 40 kilogramų įvairių jūros žolių ir įvairių dumblių.

Vyrai turi nedidelį pranašumą, lyginant su moterimis, turinčiomis viršutinių dantų - rankšluosčių, kurie, be kitų dalykų, naudojami augalams iš apačios. Jie kasti gana ilgus griovelius ir lengva sekti tokiais keliais, kur griuvėsių ganykla ir kur jis buvo.

Dugongo dienos yra gana monotoniškos ir matuojamos, atsižvelgiant į maisto, kurį jie turi surinkti, kiekį. Pirma, jie plaukia maždaug 15 minučių išilgai dugno, po to plaukia aukštyn ir įgauna orą, o vėl į apačią. Taigi dienos keičia savaites ir savaites keisti metus, o jūros karvės ir toliau išlieka išilgai jūros dugno, paliekant dvi ilgas vagas kaip originalias laiko eilutes, kurias nuplauna amžinybės vandenys.

Dugongs nėra kvaili gyvūnai, priešingai, jie žino, kaip išsaugoti maistą ateityje, ir paprastai rodo tam tikrą išradingumą. Dažnai dumblių tiekimas yra surenkamas atskiroje vietoje, iš kurios dugongas gali paimti reikiamą kiekį ir laisvai rinkti tam tikrą laikotarpį.

Dauginimasis ir ilgaamžiškumas

Dešimtaisiais savo egzistavimo metais dugongas tampa suaugusiu tvariniu ir gali pradėti mate. Be to, dugongs gali užsiimti šia profesija bet kuriuo metų laiku, nes jie nėra priklausomi nuo gamtos nustatyto atkūrimo laikotarpio. Apskritai, jie mate per metus.

Tačiau tokia laisvė nepanaikina sunkumų kovojant su moterimi. Norint gauti intymumo su savo brangakmeniu, vyrai dažnai susiduria su kova su varžovais ant kojinių. Dugongs savo viršutinius dantis gana sumaniai naudoja ir gali padaryti didelę žalą oponentui.

Iš tiesų, kovos rezultatas ir sprendimas dėl tolesnio veisimo pasirinkimo. Kovos su laimi nugalėtojas beveik tuoj po to su moterimi ir dalyvauja kuriant naują dugongą. Po to vyrai išeina į pensiją ir nedirba savo pačių palikuonių.

Nėštumas trunka vienerius metus, po to paprastai pasirodo vienas kubas, kuris sveria apie 40 kilogramų ir kurio ilgis yra iki vieno metro. Retai gimę dvyniai. Naujagimio kubelis yra maždaug 12 savaičių motinos nugaroje ir maitina pieną. Po to prasideda savarankiškesnė egzistencija, kurią sukelia perėjimas prie daržovių dietos, tačiau kūdikis nepriima pieno. Motinos pienas dietoje lieka iki pusantrų metų.

Palaipsniui kūdikis auga ir pradeda savarankišką egzistavimą, kuris yra gana ilgas. Dugongo amžius pasiekia 70 ar daugiau metų, jei išoriniai veiksniai jai nepaveikia. Išoriniais veiksniais mes daugiausia galvojame apie žmones, kurie reikšmingai veikia šių gyvūnų populiaciją.

Šiuo metu dugongo populiacija yra gana maža, XX a. Žmonės neigiamai paveikė šiuos gyvūnus. Dabar žvejyba tinklais yra draudžiama, o dugongs yra apsaugoti įvairiomis tarptautinėmis organizacijomis. Leidžiama naudoti tik harpūnus mažose tautose ir kultūrose, kurios istoriškai naudoja dugongus, kad išlaikytų savo egzistavimą ir dalyvautų priimtinu šių gyvūnų sugavimu.

Video: Dugong (Dugong dugon)