Baltoji erelis - aprašymas, buveinė, įdomūs faktai

Kai kalbama apie paukščių, priklausančių plėšrūnų kategorijai, netyčia primena erelį. Didžiulis, gražus, galingas, jis pritraukia dėmesį. Paprastai pakyla virš glostančios vietovės, erdvūs laukai ir aukšti medžiai. Jis randamas virš ežerų vandens paviršiaus ir nykstančių jūrų. Jis veikia ne tik grožį, bet ir didybę. Šiandien žiūrime į viską, kas paveikia pristatytą šeimą. Apsvarstykime, ką žmonės maitina, kur jie gyvena ir kaip eina poravimosi laikotarpis. Mes negalėsime eiti į priekį, apsvarstysime subtilybes.

Buveinė

  1. Grobio kategorijos paukščiai yra gana paplitę, jie gyvena beveik visuose pasaulio taškuose. Vienintelė išimtis yra Pietų Amerikos ir Antarktidos regionas. Mūsų šalyje yra keturių erelių rūšių.
  2. Populiariausias yra baltasis erelis. Kaip rodo pavadinimas, paukščių išoriniai duomenys rodo, kad yra balta uodega. Paukščiai mėgaujasi sūrymu ar gėlu vandeniu su daug saulės spindulių.
  3. Yra dar viena šios šeimos individų rūšis - jūros erelis. Jo plotai viršutinėse sparnų dalyse yra balti. Ramiojo vandenyno pakrantėse yra atstovai. Verta apsvarstyti plikasis erelis, kuris yra Jungtinių Amerikos Valstijų simbolis. Šis paukštis pavaizduotas valstybės ženkluose.
  4. Taip pat yra erelis šauklys, dažnas Afrikos šalyse. Jis laikomas vietinių vietų nacionaliniu simboliu. Paukščiai iš grobuoniškos šeimos mėgsta šventę žuvyje, jei yra tokia galimybė. Paimkite maistą rezervuaruose, atvirose jūrose ir mažose upėse.
  5. Paukščiai mėgsta gyventi netoli gilių ir plačių vandens vietų. Juos vilioja jūros krantai, upių žiotys, upės ir ežerai. Asmenys nešioja į atviras erdves, panašias į dykumą. Pateiktos rūšys perkeliamos ne kasmet. Tačiau tais atvejais, kai vandens šaltiniai su maistu yra uždengiami ledu, tuomet individai palieka savo įprastas erdves.
  6. Kai pora vystosi santuokos laikotarpiu, ji užima savo teritoriją ir gyvena daugelį metų. Du paukščiai užima daugiau nei 10 hektarų vandens. Tame pačiame rajone palei pakrantes lizdai yra pastatyti, viščiukai auginami ir mokomi. Kai atėjo laikas pailsėti, ereliai patenka į lapuočių mišką.

Aprašymas

  1. Šie paukščiai klasifikuojami kaip buzzards subkategorijos. Jei išversti pavadinimą iš graikų kalbos, tai reiškia „jūros erelis“. Paukščių dydis yra pakankamai didelis, jo sparnų aukštis yra 250 cm ar daugiau. Kalbant apie kūno svorį, jis svyruoja nuo 3,5 iki 7 kg. Paukščių augimas - 80-100 cm.
  2. Jei lyginsite pietinių ir šiaurinių platumos, pirmoji yra daug mažesnė. Ereliai turi didelius ir platus sparnus, tą patį galima pasakyti apie uodegą. Kojos stiprios, su ilgais, prisilietusiais pirštais. Tai yra nagai, kurie padeda patraukti žuvį ir laikyti ją.
  3. Gelsva snapelė išlenkta kabliu, ji yra masyvi ir stipri. Akies srityje yra antakiai, suteikiantys paukščiui niūrią išvaizdą. Vėžys yra rusvai geltonos spalvos, būdingas visiems jūros ereliams.
  4. Plunksniniai asmenys yra rusvos spalvos, yra baltų įdėklų. Kiekvienas žmogus yra unikalus savaip. Galva gali būti balta, taip pat pečių, uodegos ir kūno. Pagrindinė spalva yra rusvos arba panašios spalvos. Kalbant apie lyčių skirtumus, jie beveik nėra. Moterys gali būti šiek tiek didesnės.

Gyvenimo būdas

Загрузка...
  1. Paukščiai pabudę, pageidautina, dienos metu. Jie medžioja, kai tai yra šviesa, gausite maistą ir visais būdais daro savo dalykus. Kai individas skrenda, jis gali pakilti arba nardyti.
  2. Kai paukštis skrenda aplink teritoriją, dauguma jų pakyla. Žvelgiant į grobį, galite sulėtinti ir tada skristi žemyn visais greičiais. Sparnai yra plati ir stipri, leidžia ilgai praleisti danguje.
  3. Jei erelis pastebi grobį, jis artėja iki 100 km / h greičiu. Atskiras nukrenta nuo aukščio, paima ateities maistą su stipriais nagais ir perkelia jį į dangų.
  4. Tais atvejais, kai savo teritorija yra per didelė, paukštis pasirenka patogią platformą kaip stebėjimo vietą. Kadangi jos individas seka aplinką.

Galia

  1. Pagrindiniai šių paukščių maisto šaltiniai yra vanduo. Tai reiškia, kad jie maitina vandens paukščius, dideles žuvis, kurios pagal svorį gali siekti 3 kg. Mes kalbame apie upėtakius, lydekes, sockeye, šašlyką, silkę, rausvą lašišą ir tt Tokį pasirinkimą lemia ne tik šių asmenų apetitas, bet ir medžioklės jaudulys.
  2. Kadangi paukščiai yra grobuoniški, jie renkasi silpnus ar mažus asmenis. Jie medžioja antis, kaijas, kojas. Dreifuokite žaidimą, kol ji pavargsta. Tada patraukite, traukite į paplūdimį ir nužudyk. Kraujo ištroškimas ir ne visi maloni akyse.
  3. Į kasdienį racioną įeina maži žinduoliai. Vidutiniu būdu medžioti mažiau. Jie valgo meškėnai, triušiai, žiurkės, voverės. Jie maitina vėžiagyvius, varles, vėžlius.
  4. Apsvarstyti asmenys taip pat nėra linkę pelnyti ir pjauti. Paukščiai nerodo pasibjaurėjimo dėl paplūdimio žuvų, banginių ir įvairių gyvūnų lavonų. Be to, ereliai yra gana dideli, todėl dažnai vartoja maistą iš mažesnių plėšrūnų. Be to, žmonės dažnai pavogia grobį iš savo giminaičių.
  5. Dažnai minėti asmenys mėgsta medžioti sekliuose vandenyse. Tokiose vietose sukaupia didžiulį kiekį žuvų, o tai yra gana paprasta. Kai erelis pastebės potencialų grobį, jis nuskubės kaip akmuo žemyn nuo aukščio. Tuo pačiu metu plėšrūnų sparnai nešlapsta.
  6. Dažnai ereliai tiesiog vaikščioja per seklią vandenį ir išlaipina kepti, įvairius gyvūnus. Kitais atvejais nagrinėjami asmenys gali nukentėti iki 3 kg sveriančio aukos. Jei erelis sugautų didesnį grobį vandenyje, jis jį ištrauks į krantą ir ramiai valgys.
  7. Dažnai galima stebėti tokį vaizdą, kurį gauna didžiųjų grobių ereliai. Jie tai daro kartu, nes žvėris gali būti labai greitas. Be to, asmenys atakuoja didelius paukščius. Šiuo metu vienas erelis pradeda atitraukti plėšrūnus, kitas staiga išpuoliai. Maži paukščiai ereliai yra sulaikomi.
  8. Kai pateikiami plėšrūnų medžioklės paukščiai, ereliai verčia juos nardyti. Šiuo metu jie apeina auką. Kai tik grobis pradeda prarasti galią, erelis nedelsdamas jį sugauna ir iškelia į krantą. Kai plėšrūnas pradeda valgyti, jis paspaudžia grobį su viena letena į žemę.
  9. Orlanas pradeda mesti kūną gyvais grobiais. Dažnai šie plėšrūnai bando išeiti į pensiją valgio metu. Jie nemėgsta pasidalinti savo giminaičiais. Dažnai alkanas žmonės bando rinkti maistą. Jei erelis sukaupė didelį grobį, toks maistas tęsis ilgą laiką. Be to, tokie asmenys gali įveikti iki 1 kg savo gūžyje. maisto.

Laikomi asmenys priklauso monogaminėms poroms. Ekstremaliais atvejais, kai palydovas miršta, erelis suranda pakaitalą. Poros formavimasis vyksta jauname amžiuje. Pora kartu stato lizdą. Vyras suranda statybines medžiagas, o moterys šiuo metu stato lizdą.

Vaizdo įrašas: balta uodega (Haliaeetus albicilla)

Загрузка...

Žiūrėti vaizdo įrašą: Baltoji varnelė - Ledo ereliai (Lapkritis 2019).

Загрузка...

Populiarios Kategorijos

Загрузка...